Λανθασμένες ορισμένες πληροφοριακές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο της Σύρου

Απαιτείται επανέλεγχος και αντικαταστάσεις

Ποικίλα σχόλια έχουν αποσπάσει στο διαδίκτυο οι νέες πληροφοριακές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σύρου, μέσω έργου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, καθώς διαπιστώνονται λάθη που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν σύγχυση στους επισκέπτες του νησιού.

Αν και πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο καθώς μέχρι προσφάτως οι πληροφοριακές πινακίδες ήταν παλιές και αρκετές εξ αυτών αποχρωματισμένες, με αποτέλεσμα να μην “εκπληρώνουν” τον λόγο ύπαρξής τους, ωστόσο, απαιτείται επανέλεγχος σε αρκετές περιοχές όπου και τοποθετήθηκαν οι νέες, αφού υπάρχουν μεγάλα λάθη.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως στον δρόμο με κατεύθυνση από την περιοχή του Βήσσα προς τον Φοίνικα, οι οδηγοί συναντούν πινακίδα που πληροφορεί ότι προς τη δεξιά κατεύθυνση θα συναντήσουν πρώτα την Ερμούπολη και ακολούθως το χωριό του Γαλησσά.

Επιπλέον, στη διασταύρωση από Γαλησσά προς Φοίνικα, η πληροφοριακή πινακίδα που τοποθετήθηκε, ενημερώνει πως οι πολίτες θα μεταβούν πρώτα στην Ποσειδωνία και μετά στο χωριό του Φοίνικα.

Παρόλα αυτά, σαφώς υπάρχουν και νέες πληροφοριακές πινακίδες που έχουν κατασκευαστεί σωστά και αποτυπώνουν ορθά τις περιοχές, όπως ενδεικτικά στη θέση Δήλι – Άγιος Δημήτριος.

Το έργο πάντως συνολικά θα πρέπει να το ελέγξει η Περιφερειακή Αρχή, εγκαίρως και πριν την άφιξη του πρώτου κύματος των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου.