Συμμετοχή στην απεργία για τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης στη Σύρο

  • Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022 - 13:10

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, ο Σύλλογός μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας, συμμετέχει αγωνιστικά στην Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη ενάντια στην ακρίβεια, στην φοροληστεία και στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά από τον κοινωνικό βομβαρδισμό που δεχτήκαμε στα πλέον των δέκα ετών συνεχιζόμενων μνημονιακών μέτρων και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που αποδεκατίζει τους, για χρόνια αποδεκατισμένους, μισθούς και συντάξεις.

Το κόστος του άδικου και βάρβαρου, για τον λαό της Ουκρανίας, πολέμου, ενός πολέμου που αφορά στον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και τις σφαίρες επιρροής, μεταφέρεται στις πλάτες μας, καθώς η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό προγεφύρωμα.

Το κύμα της ακρίβειας όμως, ξεκίνησε πολύ πριν, στα μέσα του 2021, όταν οι επιχειρηματικοί όμιλοι αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να ανακτήσουν τις απώλειες κερδών της πανδημίας. Η έναρξη του ράλι ακρίβειας, ξεκίνησε από την ψευδεπίγραφη «πράσινη ανάπτυξη» και τις κυβερνητικές αποφάσεις για την ενέργεια και το ηλ. ρεύμα, όπου οι τιμές εκτοξεύτηκαν, σε εφαρμογή των κανόνων της “ελεύθερης αγοράς”. Κανόνες που στη χώρα μας νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ (2018) και εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ (2020).

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει την μνημονιακή φοροληστεία που συνεχίζεται, καθώς οι παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους κατά την περίοδο της πανδημίας, χρεώνονται στους εργαζόμενους. Οι νεκροί της πανδημίας καταγράφουν συνεχώς μακάβρια ρεκόρ λόγω της συνεχιζόμενης υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, προς όφελος των επιχειρηματιών που εμπορεύονται υπηρεσίες υγείας, ενώ η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε μονάδες covid, στέλνει υποχρεωτικά ασθενείς ως πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα. Τα παιδιά μας στοιβάζονται σε σχολεία – κέντρα υπερμετάδοσης, καθώς η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις συνθήκες στις σχολικές τάξεις.

Τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν μόνο ως κοροϊδία μπορούν να θεωρηθούν καθώς αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας που εκτοξεύτηκε με τον πόλεμο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τον λογαριασμό της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, δεν δικαιώνει την διαχρονική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Δεν θα πληρώσουμε για να διαλέξουμε ληστή. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, καταδικάζουμε την αποστολή πολεμικού υλικού που εμπλέκει κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο, την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης.

 

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για:

 

  • Αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστο στο ύψος των αυξήσεων των τιμών. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. 

  • Δραστική μείωση  των τιμολογίων σε ρεύμα, αέριο, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

  • Όχι στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας και στους πλειστηριασμούς.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και σε όλο το δημόσιο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τους δήθεν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.

  • Μόνιμη δουλειά για όλους. Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα.

  • Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Γενναία αύξηση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας, πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  • Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη Ν.4808/2021, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση. Ελεύθερη και ανεμπόδιστη δράση των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.

  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

  • Διεύρυνση των δικαιούχων και όχι κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

  • Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί. Επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

 

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ !

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( ΛΙΜΑΝΙ)

Ετικέτες: