Μετά το Πάσχα η τοποθέτησή τους στο 2ο Δημοτικό Ερμούπολης και στο παραλιακό τμήμα της Ερμούπολης

Στη Σύρο τα συστήματα βυθιζόμενων κάδων

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στον Αξό βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες τα τρία συστήματα βυθιζόμενων κάδων που θα τοποθετηθούν στην παραλιακή ζώνη του ιστορικού κέντρου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου οι απαιτούμενες εργασίες να γίνουν μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για μία σημαντική προμήθεια που ανέμενε ο Δήμος μετά από την αξιοποίηση χρηματοδότησης που κατοχύρωσε από το Πράσινο Ταμείο, ώστε να προχωρήσει στην αντικατάσταση παλαιών κάδων απορριμμάτων και να τοποθετήσει υπόγεια συστήματα που θα έρθουν να αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά και αισθητικά κεντρικά σημεία του νησιού.

Σχετική ενημέρωση έκανε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αγγελική Πρίντεζη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εν λόγω προμήθεια που κατάφερε ο Δήμος.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως αυτά τα συστήματα βυθιζόμενων κάδων “θα φέρουν κατάλληλου τύπου κατασκευή για την αποκομιδή απορριμμάτων, πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα. Επίσης, το σύστημα θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτοματισμού, έτσι ώστε να είναι εύχρηστο και ασφαλές στους πολίτες και στα συνεργεία καθαρισμού.

Η συγκεκριμένη προμήθεια πρόκειται να αυξήσει την αποθηκευτική δυναμικότητα των απορριμμάτων”.