Σε αρκετές συνοικίες της Ερμούπολης ενώ απομένει απομάκρυνση αρκετών ακόμη παλιών κάδων

Συνεχίζεται η αντικατάσταση πράσινων κάδων

Νέους πράσινους κάδους με ποδομοχλό έχει προμηθευτεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης για το νησί και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών προκειμένου τα απορρίμματα να αποθηκεύονται προσωρινά με ασφάλεια και σε κλειστούς κάδους, με στόχο τον περιορισμό της ρύπανσης γύρω από αυτούς.

Σε συνέχεια της τοποθέτησης νέων κάδων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και στο Κάτω Μάννα, η Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε στην τοποθέτηση πράσινων κάδων στην οδό Καποδιστρίου και συγκεκριμένα κάτω από το δημοτικό στάδιο των Πευκακίων.

Οι παλαιοί και κατεστραμμένοι κάδοι απομακρύνθηκαν και οι νέοι με τον ποδομοχλό εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα τους δημότες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα πλέον της εναπόθεσης των απορριμμάτων χωρίς να πρέπει να σηκώσουν το καπάκι. Αυτό γίνεται αυτόματα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αποφεύγουν να πιάνουν τα βρώμικα σε πολλές περιοχές καπάκια των κάδων.

Η εναπόθεση των απορριμμάτων εντός αυτών ευνοεί και στο κομμάτι της γενικότερης φροντίδας των σημείων που βρίσκονται οι κάδοι, καθώς πλέον τα απορρίμματα δεν μπορούν να παρασυρθούν στους δρόμους.

 

Ετικέτες: