Σπασμένα τζάμια και γυαλιά σε ανοικτό χώρο πλησίον των κάδων ανακύκλωσης ρούχων στην Ερμούπολη ενώ στο σημείο υπάρχουν ξερά χόρτα

Ανευθυνότητα και κίνδυνος πυρκαγιάς

Εικόνες που γεννούν εντονότατη ανησυχία διαπιστώνονται στον ανοικτό χώρο πλησίον των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ρούχων, καθώς ως φαίνεται, ασυνείδητοι πολίτες προχωρούν σε καταστροφή ηλεκτρικών συσκευών στο σημείο και στην ανεξέλεγκτη απόρριψη σπασμένων γυαλιών, παρά το γεγονός πως υπάρχουν ξερά χόρτα.

Οι ανωτέρω ενέργειες πρέπει να σταματήσουν, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι ιδιαιτέρως μεγάλος και αυξημένος και μάλιστα το τελευταίο διάστημα που η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η “Κοινή Γνώμη” μέσω του σχετικού φωτογραφικού υλικού, άγνωστοι μεταφέρουν στο σημείο ηλεκτρικές συσκευές, τις οποίες προφανώς βρίσκουν σε κάδους απορριμμάτων ή ανακύκλωσης, αφού οι πολίτες δεν καλούν – ως οφείλουν – την Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να τις παραλάβει με σκοπό την ανακύκλωση.

Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι άκρως απογοητευτικό, καθώς σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς, πρέπει να γίνει κατανοητό πως σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ως εκ τούτου, οι ασυνείδητοι πολίτες που αφήνουν γυαλιά στο σημείο, πρέπει να σταματήσουν να ενεργούν με αυτόν τον τρόπο και σαφώς η Υπηρεσία Καθαριότητας πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για αποψιλώσεις όλων των ξερών χόρτων.