Απουσία αντανακλαστικών από την Τεχνική Υπηρεσία για την απαγόρευση διέλευσης από το επικίνδυνο κτίριο του κληροδοτήματος Άννης Κουτσοδόντη

Χωρίς ασφάλεια παρά τον κίνδυνο κατάρρευσης

Παντελής απουσία μέριμνας για την επανατοποθέτηση των απαγορευτικών πορτοκαλί πλεγμάτων περιμετρικά του επικίνδυνου κτιρίου του κληροδοτήματος Άννης Κουτσοδόντη παρουσιάζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης εδώ και αρκετό καιρό, σε μία περίοδο που στο νησί βρίσκονται επισκέπτες, οι οποίοι αγνοούν την κατάσταση.

Η ύπαρξη του ειδικού πλέγματος αν και κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να μην διέρχονται πολίτες κάτω από τις στοές, δυστυχώς έχει μετατοπιστεί, με αποτέλεσμα αρκετοί επισκέπτες να προχωρούν κανονικά πλησίον του επικίνδυνου κτιρίου.

Παράλληλα, διαπιστώνεται η στάθμευση οχημάτων και δικύκλων στην πρόσοψή του, γεγονός που αυξάνει την αγωνία για πρόκληση ζημιών σε αυτά.

Ο μεγαλύτερος φόβος όμως, παραμένει η πρόκληση τραυματισμού σε πεζό, από το απευκταίο σενάριο πτώσης τμημάτων του κτιρίου. Ως εκ τούτου, η επανατοποθέτηση των πλεγμάτων πρέπει να γίνει το συντομότερο.