Εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου από το ΕΚΑΒ στο κομμάτι της παροχής πρώτων βοηθειών και της διαχείρισης έκτακτων αναγκών

Ετοιμότητα απέναντι σε ατυχήματα

Ασφάλεια στον χώρο εργασίας επιδιώκει για το Νεώριο, η διοίκησή του, έχοντας μεριμνήσει με την πλευρά του Εργοστασιακού Σωματείου και των εργαζομένων, για την εκπαίδευσή τους στο κομμάτι της ετοιμότητας και της παροχής πρώτων βοηθειών αναφορικά με περιπτώσεις ατυχημάτων.

Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Σύρου δόθηκαν κατευθύνσεις σε 21 εργαζόμενους για την αντιμετώπιση ατυχημάτων σε άμεσο χρόνο στον χώρο εργασίας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ αλλά και του ιατρού καρδιολόγου, κ. Μικρογεωργίου.

Την ικανοποίησή του για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Νεωρίου, Βασίλης Σαββίδης, δηλώνοντας τα εξής: “Βεβαίως αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι σημαντικό και είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Διοίκηση ώστε το ναυπηγείο να βελτιώνεται συνεχώς. Είναι σημαντικό οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να έχουν πάρει την απαραίτητη εκπαίδευση και να μπορούν να βοηθούν τους εαυτούς τους και τους συναδέλφους τους.

Είναι επιθυμία της Διοίκησης και του κ. Ξενοκώστα να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το ΕΚΑΒ είναι εδώ για εμάς και για όλη τη Σύρο κι εμείς είμαστε εδώ για το ΕΚΑΒ που είναι για όλους”.

Αναφορικά με την αξία της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών σε έναν βιομηχανικό χώρο εργασίας, ο ιατρός κ. Μικρογεωργίου ανέφερε τα εξής: “Είναι ένα πρόγραμμα που για να εμπεδωθεί από τους εργαζόμενους και τους μετέχοντες πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Η επαφή με το αντικείμενο σε έναν χώρο που δυνητικά έχει πάρα πολλούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων, πρέπει να είναι συνεχής και τέτοια προγράμματα να επαναλαμβάνονται όχι μία φορά τον χρόνο, ίσως και πιο συχνά. Έτσι θα εμπεδώνεται η ασφάλεια στους εργαζόμενους και αποκτούν σχετική εμπειρία, τουλάχιστον στο μέτρο του να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες τις πρώτες στιγμές του ατυχήματος”.

Τέλος, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Σύρου, κ. Μιχαλίτσης υπογράμμισε πως η συνεργασία με τους εργαζόμενους υπήρξε άψογη και είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος. “Το ΕΚΑΒ είναι εδώ για να βοηθήσει κάθε εργαζόμενο. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου. Εκπαιδεύτηκαν 21 άτομα σε δύο τμήματα με τρεις εκπαιδευτές. Δώσαμε σημασία σε θέματα ακινητοποίησης, σε τραύματα, σε αιμορραγίες. Το ενδιαφέρον και η συνεργασία των εργαζομένων ήταν άψογα. Θέλουν να συνεχιστεί αυτή η εκπαίδευση και είμαστε εδώ για όλους”.