Εργασίες από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα πλησίον του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Ερμούπολη

Η Σύρος αποκτά υπόγειους κάδους για πρώτη φορά

Τοποθετήθηκε το πρώτο σύστημα βυθιζόμενων κάδων στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ερμούπολης, το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών εκσκαφικών εργασιών στην περιοχή.

Η Σύρος αποκτά για πρώτη φορά υπόγειους κάδους και συγκεκριμένα σε ένα σημείο που επιβαρύνεται καθημερινά με μεγάλο όγκο απορριμμάτων και ανακύκλωσης, προκειμένου να επιτύχει την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με τη μεταφορά από το αμαξοστάσιο του Δήμου και την τοποθέτηση των κάδων, ώστε σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν οι πλαστικοί κάδοι της περιοχής.

Σημειώνεται πως οι νέοι υπόγειοι κάδοι έχουν τη δυνατότητα πληροφόρησης των δημοτών σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), ενώ αυτοί θα τεθούν σε λειτουργία αμέσως μόλις συνδεθούν με το ρεύμα. Θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Δήμο.

Πρόκειται για μία προμήθεια με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο που πέτυχε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε μία προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της περιοχής. Η εκσκαφική δουλειά έγινε παρουσία αρχαιολόγου.

Αύριο, Τρίτη θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του δεύτερου συστήματος στην παραλιακή οδό της Ερμούπολης.

Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αγγελική Πρίντεζη και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Σκουλάτος.

Ετικέτες: