Νέα επίθεση με σπρέι σε επιφάνειες κατοικιών, αλλά και σε κηπάρια και άλλα σημεία του ιστορικού κέντρου

Σταθερό “θύμα” η Ερμούπολη και τα κτίριά της

  • Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 12 Σεπ. 2022 - 18:00

“Καμβάς” εκτόνωσης και αντίδρασης αρκετών νέων φαίνεται – δυστυχώς – να παραμένει ο κτιριακός πλούτος της Ερμούπολης, αφού τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν νέες “επιθέσεις” αγνώστων με σπρέι.

Πολλά από τα σπίτια του ιστορικού κέντρου και αρκετά νεοκλασικά συχνά πέφτουν “θύματα” της ανοησίας πολλών νέων ανθρώπων, οι οποίοι παραβλέποντας το γεγονός των ακριβών εργασιών για τη συντήρηση και τον καθαρισμό τους, προχωρούν με προκλητική συμπεριφορά, στην αισθητική υποβάθμισή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω “μανίας” αποτελούν αρκετά σημεία στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου κάποιος διαπιστώνει μεγάλα γκράφιτι και συνθήματα στις εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων, όπως επίσης και σε παλιά καρτοτηλέφωνα αλλά ακόμη και σε εξοπλισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού της πόλης.

Πρόκειται για ενέργειες που ενοχλούν ιδιαιτέρως, καθώς υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τον ήδη “ταλαιπωρημένο” κτιριακό πλούτο της Ερμούπολης. Οι υπεύθυνοι για τα γκράφιτι και τα συνθήματα, χρήσιμο θα είναι να αποφασίσουν να βάλουν τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές.

 

Ετικέτες: