Επικινδυνότητα για οδηγούς και πεζούς από κάδους που παρασύρονται από τον άνεμο σε δρόμους της Σύρου

“Φτερό” στον άνεμο χωρίς φρένα και αλυσίδες

Έναν συνολικό έλεγχο στους πράσινους κάδους απορριμμάτων και στους κάδους ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένοι σε πεζοδρόμια και κυρίως σε χώρους πλησίον δρόμων με μεγάλη κυκλοφορία, οφείλει να κάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να πάρει μέτρα για να μην παρασύρονται από τους ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί πολλά παράπονα για κάδους που έχουν διαπιστωθεί στο οδόστρωμα, εξαιτίας της βροχής και των έντονων ανέμων, σε αρκετές περιοχές της Σύρου. Ενδεικτικά, μπορεί να αναφερθεί η Λαλακιά, η Άνω Σύρος, το Μάννα και η Ερμούπολη, περιοχές στις οποίες ο όγκος των διερχόμενων οδηγών και πεζών είναι μεγάλος. Ως εκ τούτου, ελλοχεύει έντονα ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, αφού οι κάδοι μετατρέπονται σε ογκώδη εμπόδια για τους πολίτες.

Σε αρκετούς εξ αυτών δεν λειτουργούν τα “φρένα” προκειμένου να τους συγκρατήσουν στη θέση τους και άλλοι, δεν περιβάλλονται ούτε από τις ειδικές μικρές αλυσίδες.

Δεδομένης της κακοκαιρίας που επικρατεί και για την ασφάλεια των πολιτών, η Υπηρεσία Καθαριότητας οφείλει να ανταποκριθεί το ταχύτερο με μέτρα ή και αντικαταστάσεις κάδων.

Σημειώνεται δε, πως, κακή εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση κάδων στην κάθοδο της Λαλακιάς, σε σημείο από το οποίο απέχει ελάχιστα, ράμπα ΑΜΕΑ.