Αφημένη στο έλεός της φαίνεται να είναι η πρωτοβουλία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο νησί

No Kaka: Άδεια κυτία και ακαθαρσίες παντού…

Στο έλεος της αδιαφορίας φαίνεται πως έχει αφεθεί η πρωτοβουλία “έξυπνης” συλλογής των ακαθαρσιών δεσποζόμενων ζώων στη Σύρο, γνωστή ως No Kaka, αφού τα περισσότερα κυτία εδώ και καιρό, παραμένουν άδεια και τα χάρτινα φαράσια… εξαφανισμένα.

Η πολύ όμορφη δράση που ξεκίνησε στο νησί από τον Οκτώβριο του 2020, φαίνεται πως δεν στηρίζεται επαρκώς σήμερα από το Δήμο και την αρμόδια αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Αγγελική Πρίντεζη, αφού πολίτες που αναζητούν τον χάρτινο “εξοπλισμό” για τη συλλογή και απομάκρυνση των ακαθαρσιών των ζώων τους από αρκετούς δημόσιους χώρους και αλσύλλια, συναντούν παντελώς κενά κουτιά.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούν τα σημεία στο αλσύλλιο της Δόξας, στο αλσύλλιο απέναντι από το Πiraiki Center καθώς επίσης, αγνοείται κυτίο από το αλσύλλιο πλησίον του Νοσοκομείου, που προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, ενώ τέλος χάρτινα φαράσια δεν υπάρχουν σε πολλά από τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί κυτία και στα χωριά της Σύρου. Επιπλέον, για παράδειγμα στο ΚΑΠΗ του Μάννα, το κυτίο έχει απομείνει με τρία χάρτινα φαράσια τα οποία έχουν φθαρεί σημαντικά.

Δεδομένου πως η πρωτοβουλία είχε “αγκαλιαστεί” από τον κόσμο, απαιτείται η διατήρηση και συνέχισή της, καθώς και η απαραίτητη προμήθεια των χάρτινων φαρασιών. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η προβληματική κατάσταση της ύπαρξης πολλών ακαθαρσιών σε αρκετά αλσύλλια της Σύρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον.

 

 

 

 

Ετικέτες: