Αυθαιρετούν ορισμένοι οδηγοί αναφορικά με τη χρήση των νέων βάσεων στην πλατεία Μιαούλη

Βάσεις ποδηλάτων για… μηχανές

Εικόνες με βάσεις ποδηλάτων που βρίσκονται στο έλεος της αυθαίρετης συμπεριφοράς οδηγών διαπιστώνονται στην πλατεία Μιαούλη, αφού ορισμένοι, αμέσως μετά την τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, έσπευσαν να “καταργήσουν” τον χώρο.

Ειδικότερα, οι νέες βάσεις για στάθμευση ποδηλάτων τοποθετήθηκαν πριν από μία εβδομάδα, οπότε και ο Δήμος ολοκλήρωσε τις ενέργειές του για να διαθέσει στους πολίτες που μετακινούνται με ποδήλατα, θέσεις για... parking.

Ωστόσο, κάποιοι οδηγοί μηχανών “έτρεξαν” να αξιοποιήσουν τον χώρο προς όφελός τους, δένοντας με λουκέτο τις μηχανές τους, πάνω στον εξοπλισμό.

Πρόκειται για προκλητικές συμπεριφορές που επί της ουσίας έρχονται να “καταργήσουν” τον χώρο που προορίζεται για ποδήλατα, προκειμένου να αποδυναμώσουν την όποια προσπάθεια εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης από και προς την πόλη.

Χρήσιμο είναι να επιδεικνύουμε όλοι υψηλά αντανακλαστικά αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο, ώστε να μετριαστεί η αυθαίρετη κατάληψη αυτών.