Απαιτούνται βελτιωτικές εργασίες για την ασφαλή διέλευση οδηγών μηχανών και πεζών

Πλατεία Κανάρη: Εκκρεμότητα το “σπασμένο” οδόστρωμα

  • Τρίτη, 25 Απριλίου, 2023 - 06:14

Στη δίνη της ολοένα και πιο έντονης φθοράς έχει αφεθεί ο δρόμος περιμετρικά της πλατείας Κανάρη στο παραλιακό τμήμα της Ερμούπολης, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει ληφθεί μέριμνα πρακτικά, ώστε να γίνουν εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος.

Συγκεκριμένα, ο δρόμος γύρω από την προτομή του Κανάρη που “σηκώνει” όλον τον κυκλοφοριακό όγκο που καταλήγει στην Ερμούπολη, παρουσιάζει κάκιστη εικόνα. Ειδικότερα, “σπασμένα” τμήματα οδοστρώματος, αποκόλληση ασφάλτου από εκτεταμένα μέρη της περιοχής, καθώς επίσης και μεγάλες λακκούβες φέρνουν τον κίνδυνο ατυχήματος στην πρώτη γραμμή για τους πολίτες.

Τόσο για τους πεζούς, όσο όμως και για τους οδηγούς μηχανών, οι οποίοι κατά τις βραδινές ώρες αδυνατούν να διακρίνουν τις ανομοιομορφίες επί του δρόμου, με αποτέλεσμα να χάνουν την ισορροπία τους και σε κάποιες περιπτώσεις να τραυματίζονται.

Αν και στο παρελθόν είχε γίνει αναφορά από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για αποκατάσταση του δρόμου, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει παρέμβαση. Σημειώνεται πως το σενάριο της διοίκησης αφορούσε και στην αποκατάσταση του πρώτου τμήματος του δρόμου που οδηγεί στην ΑΕΝ Σύρου.

Ετικέτες: