“Ανοίγει” ο δρόμος για τη συντήρηση της εξέδρας στην πλατεία Μιαούλη

Το Υπ. Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη αποκατάστασης

Θετική απόφαση για τη μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης της εξέδρας της μουσικής στην πλατεία Μιαούλη εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και ειδικότερα, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, “ανοίγοντας” τον δρόμο για τον προγραμματισμό του έργου.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με φόντο τις θετικές εξελίξεις για τη μελέτη που είχε υποβληθεί αρμοδίως από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απομένει η κοστολόγηση του έργου και η ένταξή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Σήμερα, η εξέδρα φέρει αρκετές φθορές, αποκόλληση μαρμάρινων μερών και έχει αποκλειστεί η πρόσβαση για την προστασία του μνημείου.

Υπενθυμίζεται πως η μελέτη αφορά στα εξής: α) στη συντήρηση – αισθητική αποκατάσταση των στοιχείων της μουσικής εξέδρας, όπως επεμβάσεις καθαρισμού, στερέωσης, συγκόλλησης και αισθητικής αποκατάστασης των μαρμάρινων επιφανειών αυτής και β) αποκατάσταση των δομικών επιμέρους στοιχείων της μουσικής εξέδρας όπως, επεμβάσεις συντήρησης φανοστατών με αποσυναρμολόγηση της κατασκευής για την αποκάλυψη και αντικατάσταση οξειδωμένων μεταλλικών συνδέσμων με παρόμοιους από ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο, για την άρση υφιστάμενης και μελλοντικής παθολογίας.