Κατάληψη ραμπών ΑΜΕΑ και ακόμη δεν “άνοιξε” η Σταματίου Πρωίου

  • Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023 - 12:46
  • /   Eνημέρωση: 29 Μαΐου. 2023 - 13:00

Προκλητικότατη συμπεριφορά οδηγών στο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου που έγινε η ανάπλαση των πεζοδρομίων για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, αφού οδηγοί φορτηγού και μηχανής κάλυψαν τη διαμορφωθείσα ράμπα, το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για εικόνες που όχι μόνον δεν τιμούν το νησί, αλλά έρχονται να προδώσουν δυστυχώς τι μπορεί να ακολουθήσει προσεχώς, αν ο δρόμος δοθεί στην κυκλοφορία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου του Open Mall στις εμπορικές οδούς της πόλης κι εν προκειμένω στην οδό Σταματίου Πρωίου, η μελέτη περιλάμβανε την επέκταση των πεζοδρομίων για την τοποθέτηση οδηγών όδευσης για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης καθώς και τη δημιουργία ραμπών για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα και τη διέλευση αναπηρικών αμαξιδίων. Όπως διαπιστώνεται για μία ακόμη φορά, ασυνείδητοι στάθμευσαν επί των ειδικών πλακιδίων και μαρμάρων με τους οδηγούς όδευσης και τις ράμπες, αδιαφορώντας πλήρως για το αν θα προκληθούν ακόμη και φθορές σε αυτά τα τμήματα, πριν ακόμη “ανοίξει” η Σταματίου Πρωίου.

Καλούνται όλοι οι οδηγοί να τηρούν τα αυτονόητα και να συμμορφώνονται με τα προβλεπόμενα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οφείλουν και μπορούν να σεβαστούν τα ΑΜΕΑ και την ισότιμη πρόσβασή τους στην αγορά της πόλης.