Απαιτείται άμεσα να αποκλειστεί επαρκώς ο δρόμος που ενώνει Δημαρχείο Σύρου – Ερμούπολης με Δημοτική Βιβλιοθήκη για την ασφάλεια των πολιτών

Χαραμάδα… κινδύνου για πεζούς

Μετακινήθηκαν και δεν επανατοποθετήθηκαν ποτέ στην αρχική θέση τους, τα απαγορευτικά κιγκλιδώματα στον μικρό δρόμο που συνδέει το Δημαρχιακό Μέγαρο με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, παρά τον κίνδυνο που υπάρχει για τους πολίτες, αναφορικά με τις όψεις που σταδιακά καταρρέουν.

Εν αναμονή της δημοπράτησης του μεγάλου έργου της αποκατάστασης των όψεων του ιστορικού κτηρίου στο κέντρο της πόλης και επί της πλατείας Μιαούλη, ο Δήμος είχε λάβει μέτρα ώστε να μην κινδυνεύουν πεζοί, ωστόσο αυτά, ως φαίνεται… μετακινήθηκαν.

Συγκεκριμένα, τα μεταλλικά κιγκλιδώματα έχουν αφαιρεθεί από την αρχική θέση τους, κατάσταση που αφήνει περιθώριο σε ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά να εισέλθουν στον αποκλεισμένο μικρό δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητά τους.

Η αποκόλληση σοβάδων αλλά και μαρμάρινων μερών του Δημαρχιακού Μεγάρου, υπαγορεύει στους αρμόδιους να προχωρήσουν σε ασφαλέστερο αποκλεισμό, το ταχύτερο. Σημειώνεται πως η πρόσβαση από τις άλλες πλευρές έχει απαγορευθεί επαρκώς.