Αναφορικά με τη δράση ανακύκλωσης ρούχων στη Σύρο την τρέχουσα θητεία, σε συνεργασία με τη Recycom

Τελευταίο φορτηγό “αγάπης” για τον συνάνθρωπο

Με ένα νέο μεγάλο φορτίο ρούχων και παπουτσιών προς ανακύκλωση, ολοκληρώνεται για την τρέχουσα θητεία η συγκεκριμένη δράση ανταποδοτικού χαρακτήρα, που με μεράκι και αγάπη φρόντισε να “τρέξει” για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αγγελική Πρίντεζη, σε συνεργασία με τη Recycom.

Ειδικότερα, χθες φορτώθηκε ένα ακόμη φορτηγό με μεγάλο όγκο ενδυμάτων και υποδημάτων που άφησαν στους κόκκινους κάδους οι πολίτες της Σύρου, οι οποίοι με μεγάλη χαρά, από την αρχή της δημοτικής περιόδου μέχρι και σήμερα, στήριξαν.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, η κ. Πρίντεζη δήλωσε ικανοποιημένη για την προσπάθεια, που συνολικά τα τέσσερα χρόνια απέδωσε 150 τόνους ρούχων και παπουτσιών προς ανακύκλωση.

“Με πολλή χαρά να πω πως σήμερα (σ.σ. χθες) ολοκληρώνεται η αποστολή του τελευταίου φορτίου ανακυκλώσιμων ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών της δημοτικής θητείας μας. Μία δράση που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2019. Ήταν μία δράση που την είχαμε ανακοινώσει προεκλογικά και την υλοποιήσαμε. Μέχρι σήμερα, έχει αποφέρει 150 τόνους ρούχων, που θα κατέληγαν στον ΧΥΤΑ σε μεγάλο ποσοστό. Αυτοί οι τόνοι ρούχων μεταποιούνται είτε με την ανακύκλωση, είτε μεταπωλούνται στα καταστήματα (second hand) και φυσικά ένας μεγάλος όγκος καταλήγει σε κοινωνικές δομές για να εξυπηρετηθούν μετανάστες και άλλοι πολίτες που έχουν ανάγκη, μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας Recycom.

Το νησί μας πρωτοπόρησε και σε αυτόν τον τομέα με τους κόκκινους κάδους και ακολούθησαν κι άλλα νησιά.

Είναι μία δυνατή δράση που “προχωρά” και στα τέσσερα χρόνια έχει βοηθήσει πολλά άτομα που δεν βοηθιούνται μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων σε αγορές τροφίμων, σχολικών ειδών, κρέατος, χριστουγεννιάτικων δώρων. Επίσης, με τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της δράσης έχουμε προσφέρει αναλώσιμα στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Σύρου και doppler.

Όλα αυτά τα χρόνια για τη μεταφορά του όγκου των ρούχων είχαμε δίπλα μας επιχειρήσεις που δεν ήθελαν να πάρουν χρήματα και μας στήριζαν. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Είμαι σίγουρη πως η δράση θα συνεχιστεί γιατί είναι μία θετική δράση”.