Νέα επίθεση με σπρέι και ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε μαρμάρινα μέρη του Δημαρχείου Σύρου και σε κολώνες στην περιοχή Βαπόρια

Συνεχίζεται ο βανδαλισμός… στην Ερμούπολη

Ανεκδιήγητες είναι οι συμπεριφορές νεαρών που προβαίνουν συστηματικά σε φθορές μνημειακών κτηρίων αλλά και παραδοσιακών τμημάτων της Ερμούπολης, με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης και του ιστορικού κέντρου να υποβαθμίζεται συνεχώς.

Αυτή τη φορά επέλεξαν μαρμάρινες κολώνες στην περιοχή Βαπόρια, καθώς και το Δημαρχείο Σύρου – Ερμούπολης, πολλές επιφάνειες του οποίου έχουν γεμίσει με συνθήματα ή απλώς με ανόητες αναφορές και στοιχεία άλλων ανθρώπων.

Ειδικότερα, δύο μαρμάρινες κολώνες που αποτελούν τη μικρή περίφραξη στα πεζοδρόμια της οδού Μπαμπαγιώτου φαίνεται τις τελευταίες ημέρες να έπεσαν “θύμα” της κάκιστης συμπεριφοράς νέων παιδιών, που δεν διστάζουν να αναγράψουν συνθήματα, χρησιμοποιώντας ανεξίτηλα χρώματα, όπως παρομοίως όμως και στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ειδικότερα, “επιθέσεις” που καταστρέφουν τον μνημειακό χαρακτήρα του, καταγράφονται σήμερα στα μαρμάρινα σκαλοπάτια της εισόδου καθώς και στη μαρμάρινη βάση των κεντρικών φωτιστικών του, ενώ ακόμη, τμήματα των όψεών του, πλησίον της εισόδου φέρουν σπρέι ή μπογιές από μαρκαδόρους.

Πρόκειται για μία συμπεριφορά που δεν έχει τέλος και για την οποία φαίνεται πως κανένας δεν μπορεί να επενδύσει στην ευαισθησία των νέων, η οποία απουσιάζει παντελώς όσον αφορά την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία της πόλης. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον για την προστασία δημοσίων κτηρίων μνημειακού χαρακτήρα, θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που προκαλεί φθορές, θα πρέπει να υπάρχει τρόπος και να τις αποκαθιστά με δικές του δαπάνες.

Ετικέτες: