Εργασίες βελτίωσης της αισθητικής και λειτουργικής κατάστασής τους, σε όλες τις περιοχές της Σύρου

Συντηρήσεις σε στάσεις λεωφορείων

  • Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2023 - 06:14

Σημαντικές εργασίες αναβάθμισης της γενικότερης εικόνας των κτιστών στάσεων αναμονής επιβατών σε όλες τις περιοχές της Σύρου πρέπει να προωθηθούν, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να έχει κάνει την αρχή, από την “πολύπαθη” στάση που βρίσκεται απέναντι από το στρατόπεδο Σύρου.

Όλο το τελευταίο διάστημα σε όλες τις επιφάνειές της, άγνωστοι είχαν γράψει συνθήματα με σπρέι, υποβαθμίζοντάς την αισθητικά, ενώ σε αρκετά τμήματά της, έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένες φθορές, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συντηρήσεις και αποκαταστάσεις.

Χθες, το πρωί, εργάτες του Τμήματος Μικρών Έργων μετέβησαν στο σημείο, επιδίωξαν να αφαιρέσουν τις μπογιές και τα σπρέι, ενώ προχώρησαν σε μικρές συντηρήσεις. Σύμφωνα με το πλάνο του Δήμου, θα συνεχιστούν οι εργασίες καθαρισμού της, ενώ κρίνεται απαραίτητο να βαφτεί.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και άλλες στάσεις στην περιφέρεια και τα χωριά της Σύρου, τις οποίες κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν – ηλικιακά - μεγάλοι άνθρωποι. Ως εκ τούτου, για την ασφάλειά τους κατά την αναμονή τους για το λεωφορείο, πρέπει να συντηρηθούν, ώστε να μην υπάρχου προβλήματα και κυρίως τη χειμερινή περίοδο με τις έντονες βροχές.