Οικονομία

1ο Επαγγελματικό ταξίδι εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στην Πάρο

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου επισκέφτηκε το νησί αντιπροσωπία υψηλόβαθμων στελεχών των παρακάτω εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας: Seabourn Cruises, Azamara Club Cruises & Silversea Cruises, Ponant Cruises και Scenic Cruises, όπου είχαν την...

Η ONEX και στα ναυπηγεία της Ελευσίνας

Υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό από την ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.Σ., με την ONEX, μέσω του οποίου αποκτά μέρος του ενεργητικού και παθητικού των ναυπηγείων της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης τους.

Από την πλευρά της ONEX υπέγραψε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης...

Σεμινάρια του ΕΦΕΤ για Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στη Σύρο

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) στις 27 και 28 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο ως εξής:

Ω Ρ Α Ρ Ι Ο

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου ώρες 09.00 -...

Τουριστική διαχείριση της Σαντορίνης

Η τουριστική διαχείριση της Σαντορίνης σε πιλοτικό διερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2019 στη Σαντορίνη...

Νέο πρόγραμμα για επενδύσεις σε πράσινες και αστικές υποδομές

Η υπογραφή της πρώτης σύμβασης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος επενδύσεων σε υποδομές συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ θα στηρίξει νέες επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και της αστικής ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.

Η Εθνική Τράπεζα της...

Η “ελίτ” της κρουαζιέρας στη Σύρο

Υψηλόβαθμα στελέχη, από εταιρείες υπερπολυτελούς κρουαζιέρας, φιλοξένησε χτες, Δευτέρα, το νησί της Σύρου, έπειτα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στο πλαίσιο της οποίας οργανώθηκε fam trip σε πέντε νέους προορισμούς των Κυκλάδων, με στόχο να ενταχθούν στον προγραμματισμό των...

Σε δεύτερη μοίρα θέτει τη Σύρο η Golden Star Ferries

Ανακόλουθη για πολλοστή φορά εμφανίζεται η Golden Star Ferries, σε ότι αφορά στη Σύρο, αναφορικά με τους προγραμματισμούς των πλοίων της για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η οποία, σύμφωνα με τις κινήσεις των πλοιοκτητών αδελφών Στεφάνου, φαίνεται να αντιμετωπίζεται με απαξίωση.

Η...

Τα πανιά και ο άνεμος “σύμμαχοι” των επιχειρηματιών

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος “Avrora” της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης SailMed με καπετάνιο τον Λουκά Γκουρτσογιάννη, θα βρίσκεται στη Σύρο από το Σάββατο 22 Ιουνίου, στα πλαίσια της κυκλικής διαδρομής του φετινού γύρου της ιστιοπλοϊκής μεταφορας προίόντων του Αιγαίου , που περνάει από 18 νησιά.

...

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θήρας

Σας ενημερώνουμε ότι στις 19/05/2019 το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Νομού Κυκλάδων πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση και εκλογές από τις οποίες αναδείχθηκε 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 3μελής Εξελεγκτική...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», τα προηγούμενα δυο χρόνια είχε κάνει επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς τα μέλη της,  δελτία τύπου και ανακοινώσεις, καθώς και επίσημες καταγγελίες στην Αστυνομία για το θέμα.

Σε δεκαπέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί του...

Επιδόσεις ξενοδοχείων κατά το α’ τρίμηνο και προβλέψεις για την τουριστική σεζόν 2019

Πτωτικό πρώτο τρίμηνο κατέγραψε ο ξενοδοχειακός κλάδος το 2019, με μείωση στην πληρότητα, τις τιμές και στις προκρατήσεις, όπως αναφέρει η Έρευνα Συγκυρίας που διενήργησε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

...

Μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη και ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων

Στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση με στόχο τη στήριξη και ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων στη χώρα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο 2nd Invest GR Forum 2019: Foreign Investments in Greece.

«Οι...

Προφανής παράβαση νόμου

Tο ΞΕΕ, μετά την εμφάνιση νέου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων (ΟΣΔ) με την επωνυμία  «ΔΙΑΣ»   που αντιπροσωπεύει παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών και  ο οποίος προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των ΟΣΔ που διεκδικούν αμοιβές για τη χρήση τηλεόρασης στα δωμάτια των...

Με τον κατώτατο μισθό οι εργαζόμενοι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Απάντηση δίνει η στο από 28/5/19 δελτίο τύπου της ΣΕΤΚΕ, σχετικά με τη μη ένταξη των εργατικών αμοιβών στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ότι οι αμοιβές των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων αμείβονται βάσει των όσων ορίζονται σχετικά με τον κατώτατο μισθό.

Το...

Η ιδιωτική πρωτοβουλία αναβαθμίζει τα “Αστέρια”

Πολλαπλά οφέλη για την περιοχή των “Αστεριών”, για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και για τους επισκέπτες έρχεται να σημάνει η λειτουργία νέας επιχείρησης πλησίον της πιο δημοφιλούς και ξεχωριστής πλαζ του τόπου, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος και συγκεκριμένα από τις επιχειρηματικές...

Η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται σε σημαντικό προορισμό για την βιομηχανία κρουαζιέρας

Περισσότεροι από 830 συμμετέχοντες από 21 χώρες και 35 εκθέτες από κάθε τομέα δραστηριότητας του θαλάσσιου τουρισμού έδωσαν δυναμικό «παρών» στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum.

Καταγράφηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών για την εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποκτά ταχύτατα τον...

Απαιτείται εθνικός σχεδιασμός για τον τουρισμό

Με σαφείς προσανατολισμούς στην ισχυροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, πραγματοποιήθηκε η 27η Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, τον Υπουργό Τουρισμού, Αθ. Θεοχαρόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, γ. Ρέτσο, να αναφέρονται στο μέλλον του ελληνικού...

Συνάντηση Καρατάσου με τον ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής, κ. Τζιάλλα

Οι Πρόεδροι (Αντ. Καρατάσος, Δημ. Χαδαλής & Περ. Κατσαρός) των τριών μεγαλύτερων Ομοσπονδιών των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων στην Ελλάδα, είχαν συνάντηση τη Πέμπτη 6/6/19, με τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα, για θέματα του κλάδου.
Ως εκπρόσωποι...

H ONEX SYROS SHIPYARDS στο GREEK SHIPPING SUMMIT 2020

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος και στα πλαίσια του GREEK SHIPPING SUMMIT 2020, ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ONEX Group πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 ως keynote speaker, ομιλία και παρουσίαση η οποία έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής...

“Οριακά επιτεύξιμος” ο στόχος του 3,5%

Θετική χροιά, σχετικά με τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές εξελίξεις, έχει η Εαρινή Έκθεση 2019, που δημοσιοποίησε το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη σύνοψη της Έκθεσης, το έτος 2018, ο προϋπολογισμός, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατέγραψε πλεονασματικό ισοζύγιο, το...

Σελίδες