6η Ανοιξιάτικη Γιορτή στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα

«Η Γη, το μεγάλο μας σπίτι»

Η προστασία της Φύσης και η ανεκτίμητη προσφορά της στη ζωή του ανθρώπου ήταν τα μηνύματα της φετινής Ανοιξιάτικης Γιορτής στη φιλόξενη αυλή του Νηπιαγωγείου του Φοίνικα.

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου χάρισε στους μικρούς φίλους του ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό, γεμάτο χρώματα, μελωδίες, παιχνίδια και αξίες που ενισχύουν στα παιδιά την ιδιότητα του μελλοντικού ενεργού πολίτη. 

Θέμα της φετινής διοργάνωσης που αποτελεί κάθε χρόνο ένα μικρό πολιτιστικό γεγονός στη νότια πλευρά του νησιού, ήταν «η Γη, το μεγάλο μας σπίτι».

Ανάδειξη του φυσικού πλούτου

Μέσα από μια σειρά συλλογικά οργανωμένων δραστηριοτήτων, όπως η ανακύκλωση και η πυροπροστασία, μαζί με το παιχνίδι, την καλλιέργεια της γης και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Σύλλογος προσπάθησε να αναδείξει τον ανυπολόγιστο φυσικό πλούτο μας, καθώς και τη σημασία της ομαδικότητας.

 «Μέσα σε δύσκολους καιρούς που για όλα αποφασίζουν… αλόγιστα λογιστικά βιβλία, στριμώχνοντας πανανθρώπινες αξίες όπως η Παιδεία σε ψυχρούς υπολογισμούς, η γιορτή αυτή φιλοδοξεί να αναδείξει ό,τι πιο όμορφο έχουμε να επιδείξουμε ως κοινωνία, δηλαδή τα παιδιά μας» σημείωσε ο Γραμματέας του Συλλόγου Χάρης Ζεπάτος, υπογραμμίζοντας πως «για κάθε γωνιά του τόπου μας, το σχολείο, μικρό ή μεγάλο, αποτελεί στολίδι πραγματικό, μια ανοιχτή πόρτα για το μέλλον και τη γνώση».

Η γιορτή έδωσε στους μικρούς επισκέπτες την ευκαιρία να περάσουν καλά μέσα από συλλογικές δραστηριότητες που προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν αξίες. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά έπιασαν καλαμάκια και έσωσαν τα παπάκια από τη λίμνη, έτρεξαν να σβήσουν φωτιές, φύτεψαν και πότισαν, βοηθώντας τη Φύση να ανανεωθεί, συμμετείχαν σε τσουβαλοδρομίες και έκαναν πολύχρωμες λουλουδοκατασκευές.

Ένα αύριο καλύτερο και ειρηνικό για το κοινό μας σπίτι

Μέσα από τις δράσεις αυτές, οι γονείς γνώρισαν στα παιδιά τα δώρα που μας χαρίζει το περιβάλλον, όταν το σεβόμαστε και το προστατεύουμε.

«Ευελπιστούμε, όλοι μαζί, παιδιά και γονείς, πιο πλούσιοι σε γνώση και αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το αύριο που μας ταιριάζει» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη», ο κ. Ζεπάτος. Τόνισε δε, πως τα παιδιά όλου του κόσμου χρειάζονται μια γη που θα μπορεί να μας θρέφει όπως και τους προγόνους μας, γαλάζιες θάλασσες κι ουρανό, παραλίες καθαρές και ανοιχτές για όλους, που θα τους επιτρέψουν να μεγαλώνουν ανέμελα όπως τους ταιριάζει, έχοντας αφήσει οριστικά στα απορρίμματα της ανθρώπινης ιστορίας τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Σημειώνεται ότι, η Ανοιξιάτικη Γιορτή του Φοίνικα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του νησιού που επιθυμούν να ανοίξουν παρέα την «πόρτα» της διασκέδασης και της συνεργασίας και να περάσουν καλά μέσα από συλλογικές δραστηριότητες και πρωτότυπα παιχνίδια που αποτελούν το ερέθισμα για δημιουργική απασχόληση και αυτογνωσία.