Παρουσίαση ρομποτικών κατασκευών στο Ιδιωτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος»

«Αρίστευσαν» η φαντασία και η δημιουργία

  • Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017 - 06:15

Τα μικρά ρομποτικά «θαύματα», που δημιούργησαν φέτος, στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής, παρουσίασαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δελασάλ» οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού του Ιδιωτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος».

Οι γονείς των παιδιών είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς που πραγματοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Ελεάννα Αποστόλου.

Το κοινό καλωσόρισε η Υποδιευθύντρια του σχολείου Μαργαρίτα Δεναξά, η οποία συνεχάρη τους μαθητές για τη φαντασία και την όρεξη με την οποία αφιερώθηκαν στην κατασκευές τους.

Η πρώτη γεύση από το μάθημα της ρομποτικής δόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια αντίστοιχη εκδήλωση γνωριμίας των γονέων με το συγκεκριμένο αντικείμενο που καταλαμβάνει πλέον μια σημαντική θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς πολλά σχολεία, ανάμεσά τους και οι Φρερ, συμμετέχουν σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς.

Από το Παρίσι έως τα κανάλια της Βενετίας

Αυτή τη φορά, εκτέθηκαν οι κατασκευές των μαθητών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα. Ειδικότερα, η Γ’ Τάξη κατασκεύασε τον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος τοποθετήθηκε σε μακέτα, καθώς και ένα μικρό αεροπλανάκι από Lego, ο οποίος κουνάει τους έλικές του μέσω υπολογιστή. Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν και οι «καρποί» της δουλειάς της Δ’ Δημοτικού, οι οποίοι επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στα κανάλια της Βενετίας και στον Πύργο της Πίζας. Την παράσταση έκλεψε το μαϊμουδάκι από Lego που κινείται μέσω του υπολογιστή και με τους αισθητήρες, λαμβάνει κάποιες εντολές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές ανέλυσαν οι ίδιοι τα στάδια που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση τω κατασκευών τους και η κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν. Σημείωσε μάλιστα, πως εγκέφαλος των δημιουργιών τους ήταν το Smart Hub, η συσκευή που δίνει την εντολή στα υπόλοιπα μέρη του ρομπότ να λειτουργήσουν, όπως στους αισθητήρες και στους κινητήρες. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό WeDο 2.0 και την τεχνολογία Bluettoth χαμηλής ενέργειας (BTLE) το Smarthub δύο θυρών μεταδίδει δεδομένα μεταξύ ενός tablet ή ενός επιτραπεζίου υπολογιστή και του WeDo 2.0 Core Set.