Συνεργασία του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» με την ΚΑΡΙΤΑΣ Ελλάδος

Τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά σε προσφυγόπουλα

Αλληλογραφία με προσφυγόπουλα, ηλικίας 6 έως 13 ετών, έχουν ξεκινήσει οι μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος», στο πλαίσιο της συνεργασίας των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου με την ΚΑΡΙΤΑΣ Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων του σχολείου έχει ως στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά προσφύγων, τα οποία διαμένουν στη χώρα μας.

Η αρχή έγινε με τους μαθητές της Δ’  Τάξης που έγραψαν τα πρώτα τους γράμματα για να επικοινωνήσουν με τα προσφυγόπουλα και να τα βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο να εκφραστούν στα ελληνικά.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας στο κομμάτι της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρούχα και διάφορα άλλα είδη», κατέστησε γνωστό στην «Κοινή Γνώμη» η υποδιευθύντρια του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος», Μαργαρίτα Δεναξά.

Γράμματα και δημιουργία ηλεκτρονικού λεξικού

Υπεύθυνη του προγράμματος εθελοντισμού είναι η καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ελεάννα Αποστόλου, η οποία επικοινώνησε με στελέχη της ΚΑΡΙΤΑΣ, εκφράζοντας την επιθυμία του σχολείου να προσφέρει τη βοήθειά του σε παιδιά προσφύγων.

«Οι ίδιοι μας πρότειναν να ξεκινήσουμε με το κομμάτι της επικοινωνίας. Στα γράμματα, οι μαθητές τους μιλούν για την καθημερινότητα και τον πολιτισμό μας και τους βοηθούν να εξοικειωθούν με τη δική μας γλώσσα, δίνοντάς μας πληροφορίες σχετικά με τις χώρες τους», πρόσθεσε η κ. Δεναξά.

Σημειώνεται, ότι τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης φτιάχνουν ήδη εικονογραφημένα λεξικά, τα οποία μόλις ολοκληρωθούν θα σταλούν στους νέους τους φίλους. Κάθε μαθητής ανέλαβε να φτιάξει στο PowerPoint  μια διαφορετική ενότητα, η οποία αποτελείται από τουλάχιστον 10 λέξεις. Κάποιες από τις ενότητες είναι: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Συναισθήματα, Ζώα, το ανθρώπινο σώμα κ.α.

Τα παιδιά έχουν λάβει ήδη απάντηση και συγκεκριμένα μία αφίσα με λέξεις και όμορφες φωτογραφίες.