Ένα πάρτι γεμάτο αστέρια

  • Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:13

Με κέφι, χαρά και παιδική λάμψη πλημμύρισε το απόγευμα της Κυριακής ο Πολυχώρος Plaza, όπου για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος».

Περισσότεροι από 250 άτομα (γονείς, παιδιά και δάσκαλοι) γιόρτασαν την έναρξη του Τριωδίου, εντυπωσίασαν με τις πρωτότυπες μεταμφιέσεις τους και χόρεψαν με γνωστά τραγούδια του Καρναβαλιού, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου απασχόλησε δημιουργικά τους μικρούς μαθητές με παιχνίδια και ενδιαφέρουσες δράσεις. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παιδιά από άλλα σχολεία του νησιού, καθώς το πάρτι μασκέ του «Αγίου Γεωργίου» έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, με τον οποίο ξεκινάει η προθέρμανση μικρών και μεγάλων για την εμφάνισή τους στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Αυτή τη χρονιά, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, απόφοιτοι και φίλοι των Φρερ, θα ντυθούν πολύχρωμα αστέρια τιμώντας τη ζωή και το έργο του ιδρυτή των Λασαλιανών Σχολείων, Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ. Πρωτοπόρος παιδαγωγός για την εποχή του, οραματίστηκε την ίδρυση σχολείων σε όλον τον κόσμο. Φέτος, συμπληρώνονται 300 χρόνια από τον θάνατό του και οι συνεχιστές του έργου του έχουν αναλάβει την εκπαίδευση παιδιών και νέων σε περισσότερα από 1000 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, πολιτιστικών καταβολών και γλώσσας. Στις βασικές αρχές της διδασκαλίας τους  περιλαμβάνεται ο σεβασμός, η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη, η αγάπη, ο εθελοντισμός, η διαθεσιμότητα και η συνεργασία σε μια παγκόσμια ισότιμη κοινότητα.  Τα αστέρια συμβολίζουν όλους τους μαθητές του κόσμου, όπως ακριβώς τους οραματιζόταν ο Δελασάλ, τα χρώματα των στολών της ομάδας αντιπροσωπεύουν τις ηπείρους όπου υπάρχουν Λασαλιανά εκπαιδευτήρια, ενώ το τραγούδι της ομάδας μιλάει για την ισότητα και την υπερηφάνεια όλων των ανθρώπων, ενωμένων σε έναν κόσμο.