Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

“Δεν σταματάμε να παίζουμε”

  • Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 06:14

Με χαμόγελα, τραγούδια και αστείρευτο κέφι οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης υποδέχθηκαν τους γονείς τους στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας προκειμένου να παρουσιάσουν όσες εκπλήξεις είχαν προετοιμάσει για τους ίδιους, στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας γιορτής για το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Απόλαυσαν παιχνίδι και δίδαξαν ζωή

Ειδικότερα, τα μικρά παιδιά παρουσία των εκπαιδευτικών, της διευθύντριάς τους, των γονέων αλλά και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και των δύο Εκκλησιών προχώρησαν στην παρουσίαση παραδοσιακών μουσικών κομματιών, γνωστών ιδιαιτέρως, τόσο ελληνικών, όσο και ξένων, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους με τις μουσικές ικανότητές τους. Ωστόσο, το μήνυμα της δικής τους ξεχωριστής γιορτής για την λήξη της σχολικής χρονιάς, αφορούσε στην ανάγκη όλοι, παιδιά κι ενήλικες να μπορέσουν να διατηρήσουν τη ζωντάνια και την πνευματική φρεσκάδα τους, ανεξαρτήτως των ετών που περνούν. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησαν και στην παρουσίαση των γυμναστικών επιδείξεων που προετοίμασαν καθώς και των παιχνιδιών, προσφέροντας αγαλλίαση και ξεγνοιασιά από την γεμάτη αγάπη ψυχή τους.

Τα παιχνίδια και τα τραγούδια διανθίστηκαν με παραδοσιακό χαρακτήρα μάλιστα, αφού έλκουν την καταγωγή τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τα μικρά παιδιά να επιχειρούν να “ξυπνήσουν” στους ενήλικες εκείνο το μικρό παιδί που αφήνουν κρυμμένο να κοιμάται μέσα τους.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως, η γιορτή του δημόσιου σχολείου “φωτίστηκε” ιδιαιτέρως λόγω της ευγένειας και του χαμόγελου των παιδιών, μέσω των οποίων επιβεβαιώνεται το αξιοσημείωτο έργο που γίνεται εκ μέρους της διεύθυνσης και των δασκάλων τους σε κάθε επίπεδο.

Άξιοι συγχαρητηρίων δε είναι και οι μουσικοί του σχολείου που συνέβαλαν καταλυτικά στη διεξαγωγή της σχολικής γιορτής.