Η Νάξος γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  • Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2017 - 09:37

«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», με αυτό το σύνθημα γιορτάστηκε η 4η αθλητική ημέρα στο σχολεία όλης της Ελλάδας. Με το καλύτερο τρόπο αποδόθηκε το νόημα αυτό και στο σχολείο μας έτσι όπως υλοποιήθηκαν όλες οι δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί. Αμέσως μετά το πρωινό κουδούνι οι μαθητές ξεκίνησαν τις αθλητικές δραστηριότητες με τους αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ σε ομάδες που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει με την βοήθεια των καθηγητών φυσικής αγωγής κ.κ. Φαραζούμη Ν. και Σέργη Εμμ. Ταυτόχρονα δεκάδες άλλοι μαθητές το έριξαν στο χορό χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και αποδεικνύοντας ότι αθλητισμός και χορός είναι αλληλένδετοι προσφέροντας στους ανθρώπους σωματικά, ψυχικά και πνευματικά οφέλη.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΫ

Γύρω στις 10 π.μ. εμφανίστηκαν στο ανοικτό γυμναστήριο του σχολείου  οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ συνοδευόμενες απο τον πρόεδρο  κ. Ποτικιάν Γιώργο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους δύο προπονητές του, κ. Παπαδόπουλο Κώστα και κ. Τσιουπλή Βασίλη. Ο διευθυντής του σχολείου καλωσόρισε την αποστολή στο κατάμεστο αμφιθέατρο και αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι δύο προπονητές μίλησαν στους μαθητές για τον αθλητισμό και τα οφέλη που προέρχονται απο αυτόν ενώ τους παρότρυναν  να ασχοληθούν και να παραδειγματιστούν απο τις αθλήτριες του Πανναξιακού που έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχοντας ταυτόχρονα ολοκληρώσει και τις σπουδές τους σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως, η Ιατρική, τα Παιδαγωγικά, οι Γυμναστικές Ακαδημίες, τα Οικονομικά και οι Χημικές επιστήμες.!!.  Πολύ εποικοδομητικός αποδείχθηκε ο διάλογος που ανέπτυξαν οι αθλήτριες με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας δημιουργώντας μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα που μόνο χρήσιμους καρπούς μπορεί κανείς να αναμένει.

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΝ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Νάξου, αφού ευχαρίστησε το σχολείο για την θερμή υποδοχή της αντιπροσωπείας του συλλόγου, έδωσε στον διευθυντή και στους δύο γυμναστές αναμνηστικές εμφανίσεις της ομάδας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις αθλήτριες του Πανναξιακού να μπαίνουν στον χορό μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στο προαύλιο του γυμνασίου.

Οι αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ συνεχίστηκαν καθώς και οι χοροί, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους μαθητές που κέρδισαν την χαρά της συμμετοχής σε συνδυασμό με την σωματική, ψυχική και πνευματική ανάτασή τους, σε μια μέρα που επισφραγίστηκε το ρητό  «νους υγιής εν σώματι υγιεί».