Οι μικροί Φρερ «φώτισαν» τους τοίχους των Γηροκομείων της Σύρου

Μια μεγάλη «αγκαλιά» στους ηλικιωμένους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας τα παιδιά του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Ο Άγιος Γεώργιος» και του Παιδικού Σταθμού «Η Φωλιά» έμαθαν για την αξία της προσφοράς και τον τρόπο με τον οποίο απλές πράξεις μπορούν να δώσουν χαρά στους ανθρώπους.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά κάδρα με πολύχρωμα μπουκέτα λουλουδιών όχι μονάχα για να «φωτίσουν» τους τοίχους των γηροκομείων του νησιού μας, αλλά και για να «φωτίσουν» τις καρδιές των ηλικιωμένων ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτά.

Τα κάδρα ετοιμάστηκαν από τα παιδιά και μοιράστηκαν το πρωί της Κυριακής από τις εκπαιδευτικούς και στα τρία γηροκομεία του νησιού. Οι ηλικιωμένοι όχι μόνο τα δέχτηκαν με ενθουσιασμό, αλλά χειροκρότησαν και κατά το στολισμό τους. Όλα τα κάδρα βρήκαν τη θέση τους και οι ηλικιωμένοι έδωσαν ραντεβού ξανά με τις εκπαιδευτικούς για να γνωρίσουν από κοντά τους μικρούς καλλιτέχνες. Όπως έχει γράψει και η Helen Keller, τα καλύτερα και τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορεί κανείς να τα δει, να τα ακούσει ή ακόμη και να τα αγγίξει, μπορεί μονάχα να τα νιώσει με την καρδιά του.

Σημειώνεται ότι, η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου και υοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στη χώρα μας, ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.