Εορταστική εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αερόστατο»

«Μύρισαν» Χριστούγεννα

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της ζωής τους γιόρτασαν τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αερόστατο», το οποίο «απογειώθηκε» το απόγευμα της Κυριακής από την αίθουσα του γυμναστηρίου Global, «φορτωμένο» με λαχταριστές λιχουδιές.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα, που πετούσε στα σύννεφα και το έλεγαν «αερόστατο», τα παιδάκια ζητούσαν συνέχεια από τις δασκάλες τους κεράσματα, μπισκοτάκια και άλλα καλούδια. Έτσι, εκείνες απευθύνθηκαν στον Άγιο Βασίλη και τους ζήτησαν γραπτώς να φέρει φέτος στα παιδιά μοσχομυριστά γλυκάκια. Ο Άγιος Βασίλης κάλεσε τους πιο ξακουστούς ζαχαροπλάστες, οι οποίοι ζύμωσαν και έψησαν σοκολάτες, γλειφιτζούρια, ντόνατς, κεκάκια και μπισκοτάκια.

Όμως, τρία σκανταλιάρικα ξωτικά βγήκαν από τις κρυψώνες τους και έφαγαν όλα τα δώρα τους. Οι δασκάλες του σχολείου ανασήκωσαν τους ώμους και αναρωτήθηκαν: «τι θα πάμε στα παιδάκια»; Τη λύση έδωσε ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του και χάρισε στα παιδιά πλάστες, κουτάλες και εξαρτήματα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουν από την αρχή καινούρια γλυκά με τη δική τους φαντασία και τέχνη.

Στη δράση συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου, ηλικίας 17 μηνών έως 4 ετών. Στη συνέχεια, ακολουθήσε πάρτι με μπουφέ που είχαν φροντίσει οι γονείς.

Η γιορτή σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τις παιδαγωγούς του «Αερόστατου» και ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, καθώς τα παιδιά λατρεύουν τα κεράσματα και τα μπισκοτάκια και τα ζητούν καθημερινά από τις δασκάλες τους.