Ενισχυτική διδασκαλία σε 5 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης των Κυκλάδων

Υποστήριξη χωρίς κόστος

Τη δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να αυξήσουν τα ποσοστά πρόσβασής τους στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του 2ου Γυμνασίου Νάξου, του Γυμνασίου Θήρας, του Γυμνασίου Παροικιάς και του Γυμνασίου Νάουσας Πάρου μέσω της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η οποία εφαρμόζεται φέτος σε 440 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης της χώρας.

Αποκλειστικά αρμόδιο για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.), μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία ξεκίνησε φέτος την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων, δηλαδή την 31η Μαΐου 2018.

Στα 5 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης των Κυκλάδων διδάσκουν συνολικά 7 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν καταθέσει έγκαιρα την αίτησή τους. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρήστο Μιχαλόπουλο, δόθηκε προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που σχετίζονται με το Νομό, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 135 μαθητές, αριθμός ο οποίος καταδεικνύει την ανάγκη για δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, στο πλαίσιο του δημόσιου σχολείου.

Σημαντικά «κενά» σε Φολέγανδρο και Κίμωλο

Σημειώνεται ότι, στα σχολεία των Κυκλάδων υπηρετούν φέτος 360 αναπληρωτές καθηγητές. Ωστόσο, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Προϊστάμενος της Δ.Ε. του Νομού αιτήθηκε την τοποθέτηση δύο ακόμα εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο Κουφονήσι και την Κίμωλο, δεδομένου ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα συγκεκριμένα νησιά δεν έχουν διδαχθεί ακόμα το μάθημα της «Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον». «Παρότι μας λείπουν και κάποιες άλλες ειδικότητες, αυτή είναι σημαντική καθώς εξετάζεται πανελλαδικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος.

Έκπτωση στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις γιορτές

Τέλος, καθίσταται γνωστό ότι για δεύτερη φορά ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Νησιωτικότητας, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνεργάζονται στενά με σκοπό την εξομάλυνση της συνθηκών που απορρέουν από τη νησιωτικότητα καθώς και την ενίσχυση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών μας.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε λάβει χώρα το Σεπτέμβριο του 2017 και σκοπό είχε τη στήριξη της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από τη συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, ανακοινώνουν ότι συμφωνήθηκε έκπτωση 50% στα εισιτήρια δασκάλων και καθηγητών που πρόκειται να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους.

Η περίοδος εφαρμογής της δράσης αφορά το διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Ιανουαρίου 2018. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτεται τόσο η αναχώρηση, όσο και η επιστροφή τους στο νησί που υπηρετούν.

 Για να λάβουν την έκπτωση οι αναπληρωτές προσκόμισαν πρόσφατη βεβαίωση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία βεβαιώνεται το σχολείο που υπηρετούν, το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.