«Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις και Ειδική Αγωγή»

  • Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:23

Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, ακολουθώντας τον σχεδιασμό του για την επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων , πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικών δράσεων στην Πάρο και στη Νάξο με κοινό τίτλο: «Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις και Ειδική Αγωγή».

Το σεμινάριο είναι το τρίτο για το σχολικό έτος 2017 – 2018 και αποτελεί συνέχεια των επιμορφώσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες τα οποία ξεκίνησαν από το σχολικό έτος 2016 – 2017. Στόχος των συγκεκριμένων σεμιναρίων είναι η επιμόρφωση και η ενίσχυση των Εκπαιδευτικών της γενικής αγωγής, όλων των ειδικοτήτων, ώστε να διαχειρίζονται καθημερινές καταστάσεις στον σχολικό χώρο.

Τα σεμινάρια, με μορφή ημερίδας, διεξήχθησαν: την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς Πάρου και στην Πολυγωνική Αίθουσα του Γενικού Λυκείου Παροικιάς Πάρου και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Χώρας) Νάξου.

Την επιμόρφωση πραγματοποίησαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων Ηλίας Μαρούδας (1ης Περιφέρειας), Κωσταντίνος Κλουβάτος (3ης Περιφέρειας), Παναγιώτης Πήλιουρας (2ης Εκπαιδευτικής Περιφερείας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής και Άνδρου) από κοινού με τη Σχολική Σύμβουλο της 17ης Περιφέρειας ΕΑΕ, Μαρία Δερέκα, και τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Σύρου, Μαρία Τσαλικίδου.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Βασίλειος Καραγιάννης, χαιρέτησε (μέσω τηλεδιάσκεψης) τους συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς της Πάρου και της Νάξου και συνομίλησε μαζί τους για όλα τα θέματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο και τις τοπικές κοινωνίες.