Οι «μουσικοί» του 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

Οι μαθητές και οι νηπιαγωγοί του 3ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, σας προσκαλούν στην έκθεση μουσικών οργάνων με τίτλο “Όργανα τούμπανα, φωνές και ξεφάντωσες πολλές…”.

Στον μαγικό κόσμο της μουσικής ταξίδεψαν για πέντε ολόκληρους μήνες τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Όργανα τούμπανα, φωνές και ξεφάντωσες πολλές».

Μέσα από την ενασχόλησή τους με τη μουσική, 17 προνήπια, έμαθαν να συνεργάζονται, να χρησιμοποιούν τη φωνή και το σώμα τους, να αξιοποιούν τον ήχο.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους εκτέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μουσικά όργανα που κατασκεύασαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου, καθώς και πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησαν μαζί με τον εικαστικό Γιάννη Δανέλη.

Σημειώνεται μάλιστα πως στο πλαίσιο του προγράμματος, ο πατέρας ενός μαθητή που κατασκευάζει μουσικά όργανα, επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μαζί με τα εργαλεία του και έδειξε στα παιδιά με ποιον τρόπο μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους όργανα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης με την επιμέλεια των νηπιαγωγών Άννας Φέρμελη και Σοφίας Σκουργιά, πραγματοποιήθηκαν μουσικά παιχνίδια, ενώ μουσικοί πλαισίωσαν τις δράσεις, γνωρίζοντας στους συμμετέχοντες τα μουσικά όργανα.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα του προγράμματος. Τα παιδιά αγάπησαν ακόμη περισσότερο τη μουσική, την οποία πλέον συνδυάζουν με όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς τους», δήλωσαν οι υπεύθυνες στην «Κοινή Γνώμη».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.