Στη Σύρο ο Προκόπης Παυλόπουλος

  • Δευτέρα, 9 Ιουλίου, 2018 - 15:29

Την έναρξη των εργασιών του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου “Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ” στη Σύρο, κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σήμερα το μεσημέρι, από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων την οποία κι επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης και του νέου πονήματός του.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη πρωτίστως στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, όπου και τον υποδέχθηκαν η Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π. καθώς και ο εκδότης Γιάννης Μαμάης (Gutenberg), ενώ τον κ. Παυλόπουλο καλωσόρισαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, όσο και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού.

Παρουσία των 80 περίπου ατόμων που παρακολουθούν τις εργασίες του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στη Σύρο, καθώς όμως και των ακαδημαϊκών προσώπων που ήρθαν στο νησί, ο ίδιος προέβη σε μία άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα “Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας” ενώ αμέσως μετά συνομίλησε με τους φοιτητές.

Νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέατρο “Απόλλων” με τίτλο “Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της "Σκεπτομένης Αθηνάς"” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Σημειώνεται πως στον ιστορικό “Απόλλωνα” βρέθηκαν αρκετοί Αυτοδιοικητικοί και από τους δύο βαθμούς όπως επίσης σημαντικοί άνθρωποι που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τον χώρο της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Τέχνης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.