Ο Λάκης Λαζόπουλος στο 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στη Σύρο

Η επαναλαμβανόμενη αναπαραγωγή του ψεύδους, που οδηγεί στην απώλεια της αίσθησης του αληθινού, στη διαμόρφωση μιας πλασματικής συνείδησης της πραγματικότητας και στη δημιουργία μιας virtual εικόνας στην κοινωνία, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια των γεγονότων αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα της ομιλίας του Λάζη Λαζόπουλο στο 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στη Σύρο.

Αμέσως μετά τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων διοργανωτές, συμμετέχοντες ακαδημαϊκοί και φοιτητές, ο δημοφιλής ηθοποιός και σατιρικός συγγραφέας ανέλυσε το βάθος του προβλήματος, τη χρησιμότητα του ψεύδους για την ανάδειξη της μετριότητας και την επιβολή της ανηθικότητας στο παγκόσμιο σύστημα και επίσης, πώς μια κοινωνία ανέχεται σήμερα να υπάρχει ένας πληθυσμός ανθρώπων, όσος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι να διαθέτουν ψεύτικο προφίλ.

Την ομιλία παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού η οποία εξέτασε με τον κ. Λαζόπουλο το ενδεχόμενο πραγματοποίησης θεατρικής παράστασής του στο Θέατρο Απόλλων, στο άμεσο μέλλον. 

Μετά το πέρας της εισήγησής τους ο κ. Λαζόπουλος απάντησε με θέρμη στα ενδιαφέροντα ερωτήματα των συμμετεχόντων, ενώ φωτογραφήθηκε με την "οικογένεια" του 4ου Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο το πρωί.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".