Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κάλυψη θέσεων σχολικών τροχονόμων στα Δημοτικά Σχολεία της Σύρου

Ασφάλεια μαθητών τη νέα χρονιά

Αιτήσεις από 3 έως και 7 Σεπτεμβρίου στις σχολικές μονάδες του νησιού

Σε προσλήψεις 13 ατόμων που θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις των σχολικών τροχονόμων για το νέο σχολικό έτος 2018 – 2019 προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με απόφαση της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας του Δήμου και της προέδρου της, Ειρήνης Μαραγκού, με σκοπό να παρέχεται η απαραίτητη ασφάλεια κατά τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των μικρών μαθητών.

Πρόκειται για μία διαδικασία αναφορικά με την οποία ενημερώνει αναλυτικά η πλευρά του Δήμου, όσον αφορά στην προκήρυξη αυτών των θέσεων, προκειμένου άμεσα να επιλεγούν τα άτομα και σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να βρίσκονται στις εισόδους των σχολικών δομών του νησιού.

Πρέπει να αναφερθεί εξ αρχής πως η καταβολή των χρημάτων της αμοιβής τους, ετησίως, δεν υπερβαίνει τα 176 ευρώ περίπου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη σχολική μονάδα που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν, από τις 3 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η θητεία τους λήγει με το πέρας του σχολικού έτους.

Προκήρυξη για τις δεκατρείς θέσεις

Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχει αναρτηθεί η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη και τα κριτήρια που θα ακολουθηθούν για την επιλογή των δεκατριών προσώπων. Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται ο Δήμος “Προκηρύσσει την πλήρωση δεκατριών εθελοντών Σχολικών τροχονόμων, σύμφωνα με τα παρακάτω: 1.- Η ανάθεση του έργου θα γίνει από 11/9/2018 μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-2019, 2.- Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο, άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα αν εργάζεται ή όχι. Αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και τις υποχρεώσεις του. 3.- Οι ώρες απασχόλησης είναι: για τα μη διευρυμένου ωραρίου σχολεία  Από 7.45 έως 8.20 το πρωί  Από 12.15 έως 12.35 και από 13.10 έως 13.25 το μεσημέρι για τα διευρυμένου ωραρίου σχολεία  Από 7.30 έως 8.20 το πρωί  Από 13.50 έως 14.10 το μεσημέρι. Οι ώρες αυτές, που αφορούν την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών προς το σχολείο, μπορεί να αναπροσαρμοστούν όταν παραστεί ανάγκη, έπειτα από υποδείξεις του Διευθυντή στου Σχολείου”.

Μηνιαία αποζημίωση και καθήκοντα

Επιπλέον διευκρινίζεται πως, “Στον εθελοντή Σχολικό τροχονόμο θα καταβάλλεται από τη Σχολική επιτροπή μηνιαία αποζημίωση ύψους 176,00 ευρώ, για την κάλυψη των εξόδων κίνησής του, από σχετική επιχορήγηση του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α” ενώ επισημαίνεται ρητά πως, “Ο εθελοντής σχολικός τροχονόμος δεν ασφαλίζεται σε κανένα ασφαλιστικό φορέα”.

Σαφείς οδηγίες έχουν συμπεριληφθεί στην προκήρυξη και όσον αφορά στα θέματα της εκτέλεσης των συγκεκριμένων καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζονται τα εξής: “Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ο Σχολικός τροχονόμος χρησιμοποιεί φορητή πινακίδα “STOP” και φορά γιλέκο, χρώματος ανοικτού κίτρινου. Στην εμπρόσθια και οπίσθια όψη αναγράφεται, με δύο παράλληλες γραμμές με κεφαλαία γράμματα, ανεξίτηλου μαύρου χρώματος, η φράση ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ. Το γιλέκο και η πινακίδες χορηγούνται από το σχολείο”.

Αιτήσεις στις σχολικές μονάδες

Πέραν των ανωτέρω, στην προκήρυξη αναφέρεται πως οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να απευθύνονται στις σχολικές μονάδες και τα Δημοτικά σχολεία της Σύρου προκειμένου να καταβάλουν τις αιτήσεις τους.

“Το άτομο που θα επιλεγεί θα ασκήσει τα καθήκοντά του αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση σε μία μόνο σχολική μονάδα” σημειώνεται στο περιεχόμενο αυτής, ενώ αναφέρεται ακόμη πως, “Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 3/9/2018 μέχρι και 7/9/2018 τις 13.00 μ.μ. στη Διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας”.

Πιο αναλυτικά, για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης προβλέπεται μία θέση, όπως παρομοίως μία θέση σχολικού τροχονόμου αντιστοιχεί και για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το 30 Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου. Επιπλέον, δύο θέσεις σχολικών τροχονόμων αντιστοιχούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και ίδιος αριθμός στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Τέλος, μία θέση αντιστοιχεί στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας και δύο θέσεις στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μαννα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα

Στη σχετική προκήρυξη για το σύνολο των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο, υπάρχει ενημέρωση και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αυτά, τα οποία πρέπει να προσκομίσει και να συμπληρώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι τα ακόλουθα: “Α. Αίτηση (έντυπο θα χορηγείται από τη Δ/νση του κάθε σχολείου) Β. Βιογραφικό σημείωμα Γ. Βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον Διευθυντή του Σχολείου Δ. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας”.

Διευκρινίζεται επίσης πως, σε περίπτωση ισοβαθμίας θα χρειαστεί: 1. Εκκαθαριστικό 2017 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Η παρούσα προκήρυξη θα δημοσιευτεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στον πίνακα ανακοινώσεων των παραπάνω σχολικών μονάδων και θα κοινοποιηθεί στους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.