Η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού κινητοποίησε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αθλήθηκαν με χαρά

Τη χαρά της άθλησης βίωσαν και φέτος οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, γιορτάζοντας για πέμπτη συνεχή χρονιά την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Σύρου «Δημήτριος Βικέλας», όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν και ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθούν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, κεντρικός στόχος της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά́ στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή́ τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητας, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνεται ότι, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμόνισε την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, πολλές σχολικές μονάδες διοργάνωσαν και υλοποίησαν τις δράσεις τους εκτός του προκαθορισμένου χρόνου, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή τους.

Έπαιξαν ομαδικά

Με σύνθημα «Ας κινηθούμε» οι σχολικές μονάδες είχαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., καθώς και ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3x3, ποδόσφαιρο 5x5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης «κινήθηκαν», «αθλήθηκαν με χαρά» και «έπαιξαν ομαδικά» στο Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας», ακολουθώντας το πρόγραμμα που ετοίμασε ο δάσκαλος φυσικής αγωγής. Οι μικροί μαθητές του σχολείου ξεδίπλωσαν και φέτος τις καλλιτεχνικές ικανότητές τους, ζωγραφίζοντας και αποτυπώνοντας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τα συνθήματα της Ημέρας. Στο τέλος, τα παιδιά του σχολείου σήκωσαν μανίκια, συγκέντρωσαν όλα τα σκουπίδια τους σε μπλε σακούλες και φρόντισαν να αφήσουν το χώρο καθαρό, έτσι ακριβώς όπως τον βρήκαν.