Οι «Aegean Robotics» μυούν τους μαθητές στη ρομποτική

  • Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018 - 06:12

Η Ομάδα Aegean Robotics του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει σεμινάρια εκμάθησης ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου και των δύο τάξεων του Δημοτικού.

Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στη ρομποτική μέσα από τη χρήση του μικροελεγκτή arduino, της πιο διαδεδομένης ελεύθερης πλατφόρμας ανάπτυξης ηλεκτρονικών ανοιχτού κώδικα. Παράλληλα το Arduino αποτελεί σαφώς την οικονομικότερη λύση απόκτησης ρομποτικού κιτ και εξαρτημάτων, ενώ παράλληλα εισάγει τα παιδιά στον προγραμματισμό.

Πρόθεση της Aegean Robotics είναι να προετοιμάσει ομάδες από μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2019 τον προσεχή Απρίλιο. Το σεμινάριο αυτό αποτέλεσε δέσμευση της ομάδας προς τους συμμετέχοντες στην περσινή διοργάνωση.

Δωρεάν παρακολούθηση

Η ομάδα Aegean Robotics της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Ιδρύθηκε το 2013 και αυτή τη στιγμή, αποτελείται από διδάσκοντες του Πανεπιστημίου, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές. Η ομάδα έχει οργανώσει τέσσερα σχολεία ρομποτικής στη Σάμο καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τέσσερα νησιά του πανεπιστημίου (Σάμο, Χίο, Σύρο, Λέσβο). Διοργανώνει εξ αποστάσεως σεμινάρια ρομποτικής και νέων τεχνολογιών και έχει ενεργό συμμετοχή σε συνέδρια και εκθέσεις όπου παρουσιάζει τα project της. Έχει λάβει μέρος σε 3 διεθνείς διαγωνισμούς ενώ οργάνωσε τον ένα σε συνεργασία με τη Μεξικάνικη Ομοσπονδία Ρομποτικής. Από το 2017 διοργανώνει το πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Aegean Robotics Competition.

Τα σεμινάρια ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού, συνολικής διάρκειας 20 ωρών, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο (16:00-18:00) μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης ΒΒΒ του e-Class του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η παρακολούθηση τους είναι ελεύθερη και εντελώς δωρεάν.