Παράσταση κουκλοθεάτρου στο Ιδιωτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος» με θέμα τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας

«Ξύπνα Ντενεκεδούπολη»

  • Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, 2018 - 06:13

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου οι εκπαιδευτικοί του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» και του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» με συντονίστρια την κ. Ελένη Βουτσίνου παρουσίασαν στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ξύπνα Ντενεκεδούπολη».

Η παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου, είχε ως πρωταγωνιστές άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια τα οποία είχαν δημιουργήσει τη δική τους ντενεκεδένια πολιτεία δίπλα στον σκουπιδότοπο.

Μία μέρα τα ντενεκεδάκια αποφασίζουν μετά από τη συμβουλή του Σοφού ότι πρέπει να χτίσουν ένα σχολείο για να μάθουν γράμματα, γιατί σύμφωνα με εκείνον όποιος ξέρει να διαβάζει καταλαβαίνει καλύτερα τι γίνεται γύρω του και δεν την παθαίνει. Οι εργασίες ξεκινούν και όλα βαίνουν καλώς, ώσπου ξαφνικά εμφανίζονται στην Ντενεκεδούπολη τρεις  καμινάδες. Στην αρχή δείχνουν άκακες και αθόρυβες, στη συνέχεια όμως φανερώνουν τον πραγματικό τους εαυτό και αρχίζουν κρυφά από τα ντενεκεδάκια να καταστρέφουν ό,τι έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής για το σχολείο. Τελικά, όμως, τα ντενεκεδάκια καταλαβαίνουν ότι οι καμινάδες  μαζί με τον Αρχηγό τους είναι υπεύθυνες για όλες τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο σχολείο και στα πράγματά τους και αποφασίζουν να τις δώσουν στον παλιατζή για να τις επιστρέψει στον σκουπιδότοπο. Οι καμινάδες φεύγουν με τον παλιατζή και το σχολείο είναι πια πραγματικότητα στην Ντενεκεδούπολη.

Μία ιστορία που παρουσιάζει με τρόπο γλαφυρό στα παιδιά τη σημασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Θεατές της παράστασης ήταν οι λιλιπούτειοι μαθητές του σχολείου καθώς και παιδιά του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης. Στο τέλος, μάλιστα, της παράστασης τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού του Δήμου προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο στους καινούριους τους φίλους μία ντενεκεδένια γλάστρα, η οποία ήταν κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζει στη Μηλίτσα, βασική ηρωίδα της Ντενεκεδούπολης. Ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα και πολύ παιχνίδι στο γήπεδο του σχολείου.