Επίσκεψη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης στο Εργαστήριο "Φύσις"

  • Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2018 - 12:14

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης Σύρου, επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Σαπωνοποϊίας της Αργυρένιας Παραμάνη. Μέσα σ΄έναν εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο, τα παιδιά πληροφορήθηκαν τις ευεργετικές φυσικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων,έμαθαν να ξεχωρίζουν με την αίσθηση της όσφρησης κάποια αντιπροσωπευτικά βότανα του νησιού μας και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο πώς ένα 100% φυσικό προϊόν γίνεται καλλυντικό και θεραπευτικό προϊόν καθημερινής χρήσης για όλη την οικογένεια!!!

Τα παιδιά απόλαυσαν μέσα από τα μεθυστικά αρώματα των σαπουνιών, πώς το κερί της μέλισσας,το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, τα αιθέρια έλαια του ευκαλύπτου, του θυμαριού, της φασκομηλιάς, της λεβάντας και του πορτοκαλιού, γίνονται εξαίσια ευεργετικά σκευάσματα χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα προϊόντα.

Η κ. Αργυρένια αφού καλωσόρισε τους μαθητές μας στον "παραμυθένιο" χώρο της, τούς έδειξε με πολλή αγάπη, μεράκι και προσήλωση στις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων, πώς παρασκευάζεται το σαπούνι λουκούμι τριαντάφυλλο με την ιδιαίτερα ντελικάτη δροσερή μυρωδιά καθώς και το σαπούνι περγαμόντο με το φίνο άρωμά του.

Όλα τα σαπούνια ξεχωρίζουν και για τις ξεχωριστές συσκευασίες τους που η θεματογραφία τους είναι παρμένη από συριανές οροφογραφίες ιστορικών αρχοντικών της Ερμούπολης κι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση για τη συριανή νεοκλασική ομορφιά του τόπου μας....Είδαμε επίσης υπέροχες πετσέτες με τον λογότυπο της Σύρου και μοναδικές μαρμάρινες σαπουνοθήκες που μύριζαν θαλασσινή αύρα Αιγαίου Πελάγους!!!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ' Τάξης, Ειρήνη Λουιζίδου και Παύλος Δρούγκας ευχαρίστησαν θερμά την κ. Παραμάνη και έφυγαν κατενθουσιασμένοι από το Εργαστήρι "Φύσις".