Η Ε.Λ.Μ.Ε Θήρας για τις μαθητικές καταλήψεις σχολείων

  • Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:59

Ιδιαίτερη ανησυχία το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλούν  στα σχολεία η όξυνση των αντιθέσεων οι οποίες καλλιεργούν  το έδαφος  της μισαλλοδοξίας και της βίας. Η κατάσταση αυτή ενισχύεται από την υπερεκμετάλλευση των πατριωτικών αισθημάτων των μαθητών και των γονέων και   την εμπλοκή πολιτικών δυνάμεων και παρατάξεων.

 

Είναι προφανές ότι κάποιοι  καπηλεύονται τον αγνό και αυθόρμητο πατριωτισμό της νεολαίας, και επιχειρούν να μετατρέψουν τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων σε πεδίο  εθνικισμού και μιλιταρισμού, καλλιεργώντας το διχασμό και  το μίσος.

 

Θεωρούμε αδήριτη  ανάγκη στη σημερινή εποχή ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί μέσα από την καθημερινή   διδακτική πράξη, να ανταποκριθούμε  στην υποχρέωση για  διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας  στις  διαχρονικές αξίες του εκπαιδευτικού κινήματος, στον αγώνα για μόρφωση, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία με όλους τους λαούς. Να δυναμώσουμε  τον αγώνα για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους.

 

Ως ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ θεωρούμε την οποιαδήποτε απόπειρα εισαγωγής πολιτικής του Διχασμού και Μίσους στα σχολεία ως απόλυτα αντιεκπαιδευτική ενέργεια, που υπονομεύει ευθέως τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών και μαθητριών  μας. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τέτοιες αντιεκπαιδευτικές και χειραγωγικές τακτικές.  

 

Ετικέτες: