Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

«Πού είσαι Άη-Βασίλη;»

«Τον Άγιο Βασίλη για να δουν, χριστουγεννιάτικο τραγούδι έπρεπε να πουν» τα νανάκια της χριστουγεννιάτικης παράστασης του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης.

Λιλιπούτειοι μαθητές και νηπιαγωγοί αφηγήθηκαν σε παιδιά, γονείς και φίλους τους μία πρωτότυπη ιστορία, που εμπνεύστηκε και έγραψε η προϊσταμένη του σχολείου Άννα-Μαρία Χατζηνικολάου.

Ο Άγιος Βασίλης εξαφανίστηκε, αφήνοντας την προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων δώρων στη μέση. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκπληξη αλλά και ανησυχία στον κύκλο των βοηθών του, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο Άγιος Βασίλης έπεσε θύμα των σκανταλιάρηδων καλικάντζαρων, που εισέβαλαν κρυφά στο γραφείο του και με τα μαγικά κόλπα τους τον τράβηξαν στην κρυψώνα τους. Για να τον αφήσουν, όμως, ελεύθερο, έθεσαν έναν όρο. Τα νανάκια, να πουν όσα χριστουγεννιάτικα τραγούδια γνωρίζουν. Σε αυτό βοήθησε και το κοινό, το οποίο συνόδευσε με τη φωνή και το θερμό του χειροκρότημα τους τοσοδούληδες πρωταγωνιστές του έργου «Πού είσαι Άγιε Βασίλη» στη μουσικοχορευτική περιπέτειά τους.

Κι αφού ο Άγιος Βασίλης αφέθηκε ελεύθερος, η γλυκιά αυτή παράσταση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, έκλεισε με πολλές αγκαλιές και ευχές για όμορφες και χαρούμενες γιορτές.