Απολαυστικές αναγνώσεις στη Βιβλιοθήκη «Μάνος Ελευθερίου» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Μία ώρα πλούσια σε συναισθήματα

Τις καρδιές μικρών και μεγάλων παιδιών ζέστανε η δασκάλα αγγλικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, διαβάζοντας με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο άλλη μία γλυκιά ιστορία με θέμα τη ζωή σ’ όλο της το μεγαλείο και την απλότητα.

Όσοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στη βιβλιοθήκη «Μάνος Ελευθερίου», πέρασαν μία ευχάριστη ώρα, παρέα με τον Ζαμοκινούς, τον συμπαθητικό ήρωα συγγραφέως και εικονογράφου, Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ.

«Η Διευθύντρια Μαρία Τσαλικίδου αγόρασε το βιβλίο «Οι πλούσιες ώρες του Ζαμοκινούς Γκενσμπορό» για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, το οποίο πραγματικά ένιωθα ότι με καλεί να το διαβάσω», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Παππά, κάνοντας λόγο για μία ιστορία που αξίζει να μοιραστεί και να διαβαστεί ξανά και ξανά.

Η ίδια λάτρεψε τον Ζαμοκινούς και υποσχέθηκε να αφιερώσει στον ίδιο μία ακόμη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης, προκειμένου να ακούσουν περισσότερα παιδιά αυτή τη μαγική ιστορία που συνοδεύεται από τα ζωγραφικά έργα της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ. Ποια συμβουλή δίνει ο Ζαμοκινούς στους φίλους που θα διαβάσουν τις περιπέτειές του; «Αν δεν έχεις όσα αγαπάς, προσπάθησε ν' αγαπήσεις όσα έχεις!».

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες… καιρού επιτρέποντος.

 «Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι ένας χώρος που με μαγεύει και με συγκινεί. Όσο έχω τρέλα και κυρίως αγάπη για τα παιδιά και τα βιβλία, θα συνεχίσω τις αφηγήσεις ακόμη κι αν έχω ένα μόνο παιδί που έρχεται να ακούσει», κατέληξε η κ. Παππά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόλαυση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της διασκεδαστικής περιπέτειας που έζησε ένα μικρό παπάκι, από το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά "Το παπάκι που δεν του άρεσαν τα ποδαράκια του", κατόπιν επιθυμίας μίας μαθήτριας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης, ο οποίος συνεχάρη την κ. Παππά για την αξιόλογη πρωτοβουλία τους, με την ευχή να βρεθούν κι άλλοι εκπαιδευτικοί που αγαπούν το βιβλίο και θα προσπαθήσουν αβίαστα και με ευχάριστο τρόπο να μεταδώσουν την αγάπη τους και στους μαθητές.