Αισθητική περιποίηση για γυναίκες και παρουσίαση τουριστικού οδηγού για τις Κυκλάδες από το ΔΙΕΚ Σύρου

Κατάλληλα εφόδια για επαγγελματική αποκατάσταση

Υπηρεσίες επαγγελματικού μακιγιάζ, μανικιούρ και περιποίηση προσώπου προσέφεραν και φέτος στις κυρίες της τοπικής κοινωνίας οι σπουδάστριες και οι εκπαιδεύτριες του Τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ του ΔΙΕΚ Σύρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Για μία ακόμη χρονιά, αρκετές γυναίκες του νησιού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ, στον Ξηρόκαμπο (2ο Γυμνάσιο) για να αφεθούν στα χέρια εκπαιδευόμενων και να λάμψουν στη βραδινή τους έξοδο.

«Στο εξάμηνο αυτό, οι σπουδάστριες κάνουν την πρακτική τους άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας καλούνται να εφαρμόσουν όλα όσα έχουν διδαχθεί έως σήμερα», δήλωσε στην Κοινή Γνώμη, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δήμητρα Τσιόρβα. Για το λόγο αυτό, λίγο πριν το Πάσχα και μετά, τα κορίτσια θα υποδέχονται κάθε Τρίτη κυρίες της Σύρου, ώστε τα κορίτσια να αναλάβουν την περιποίησή τους, να εξοικειωθούν περισσότερο με τη διαδικασία και να γίνουν πιο επαγγελματίες. «Αυτό που θέλουμε είναι να προετοιμαστούν και να τις μάθει ο τόπος», πρόσθεσε η κ. Τσιόρβα.

Σημειώνεται πως, κάποιες εκπαιδευόμενες έχουν ολοκληρώσει ήδη την πρακτική άσκησή τους, ενώ άλλες έχουν ακόμη 960 ώρες (ένα εξάμηνο) για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης.

Το Τμήμα Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες ειδικότητες του ΔΙΕΚ Σύρου, μαζί με τον Τεχνικό Μαγειρικής Τέχνης και της Ζαχαροπλαστικής.

Νέοι εκπαιδευτικοί ορίζοντες

Ωστόσο, φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά και η ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» με τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεκαπέντε περίπου σπουδαστές αποκτούν βασικές γνώσεις για να μπορέσουν μελλοντικά να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στον κλάδο του τουρισμού. Η ομάδα αυτή θα προετοιμαστεί όλο το καλοκαίρι, διενεργώντας σχετική έρευνα, η οποία θα παρουσιαστεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάστηκε ένας μικρός τουριστικός οδηγός για τις Κυκλάδες, ο οποίος αποτελεί καρπός συλλογικής δουλειάς των σπουδαστών. 17 διαφορετικοί χαρακτήρες συνεργάστηκαν άψογα και δημιούργησαν έναν ψηφιακό οδηγό, στον οποίο καταγράφονται δέκα λόγοι για να επισκεφτεί κανείς το κάθε νησί του νομού ξεχωριστά (φυσική ομορφιά, πολιτιστικός πλούτος, γαστρονομία, παραλίες κλπ).

«Μέσα από τις δράσεις αυτές, η τοπική κοινωνία ενημερώνεται για το έργο που επιτελείται στο ΔΙΕΚ, αλλά και για τις δυνατότητες που παρέχουμε στους σπουδαστές μας», δήλωσε η κ. Τσιόρβα, εκφράζοντας τόσο τη χαρά της, όσο και την ικανοποίησή της που οι εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Μαγειρικής προσκαλούνται συχνά από τοπικούς φορείς για να υποστηρίξουν μέσω της τέχνης τους πλήθος εκδηλώσεων.

Ετικέτες: