Τελετή Καθομολόηγησης αποφοίτων και απονομή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων και διπλωμάτων του ΤΜΣΠΣ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

“Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα”

  • Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2019 - 06:14

Η Τελετή Καθομολόγησης των αποφοίτων και η απονομή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων και διπλωμάτων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην τελετή παρέστησαν ο νυν πρόεδρος του ΤΜΣΠΣ και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος, κ. Φίλιππος Αζαριάδης Τοπάλογλου, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Ποπολάκης Σπύρος, καθώς και η Αντιπρυτάνισσα, κ. Μαρία Μαύρη, οι οποίοι μίλησαν ενώπιον των ακαδημαϊκών πτυχιούχων, των φοιτητών και των γονέων. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΤΜΣΠΣ, κ. Σπύρος Μποφιλάτος, αλλά και ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου

Κατόπιν της καθομολόγησης των πτυχιούχων φοιτητών, ακολούθησε η επίδοση χρηματικών επάθλων σε αριστεύσαντες αποφοίτους, τόσο του προπτυχιακού, όσο και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, αλλά και από δωρεά της κ. Δέσποινας Παρασκευαΐδου.

Στο χαιρετισμό της, η Αντιπρυτάνισσα, κ. Μαύρη, συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθώς και τους γονείς, για το επιτυχές κλείσιμο της πορείας στη φοίτησή τους, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τόσο η Αντιπρυτάνισσα, όσο ο πρόεδρος του Τμήματος και ο Κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής τόνισαν την αξία του τίτλου σπουδών στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, ειδικά, τώρα, που ακόμη περισσότερα τμήματα ΑΕΙ, φαίνεται να θέλουν να εντάξουν το αντικείμενο στα δικά τους τμήματα, υιοθετώντας πολλές φορές αυτούσιο το πρόγραμμα σπουδών του ΤΜΣΠΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι ακαδημαϊκοί έκαναν ειδική μνεία στην παράλληλη προσπάθεια των γονέων, προκειμένου οι φοιτητές να ολοκληρώσουν τη δύσκολη, αλλά με πολλές ανταμοιβές πορεία τους στο Πανεπιστήμιο, αποκτώντας ένα πτυχίο, το οποίο αποτελεί ισχυρό “εισιτήριο” στην αγορά εργασίας, ενώ τόνισαν προς τους φοιτητές, πως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και οι – όχι μόνο ακαδημαϊκές – εμπειρίες, που αυτό τους έδωσε, θα παραμένουν για πάντα μέσα στην καρδιά τους.

Από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος, κ. Μποφιλάτο, επισημάνθηκε, πως αν και η ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολη πορεία, στην ουσία στο εξής “αρχίζουν τα δύσκολα”, καλώντας τους πτυχιούχους να ενταχθούν στο Σύλλογο, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται, αλλά και να κινούνται συντονισμένα, μαζί με τους συναδέλφους τους.