Το Λαογραφικό Μουσείο του Νηπιαγωγείου Βάρης άνοιξε τις πόρτες του για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου

Η γωνιά της παράδοσης`

Το Νηπιαγωγείο Βάρης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνουμε παρέα» που πραγματοποιήθηκε με την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Λάτση, ασχολήθηκε με την ελληνική μας παράδοση, όπως αυτή συνυφαίνεται διαχρονικά με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Τα παιδιά ξετύλιξαν το νήμα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης μέσα από το παραμύθι, τους χορούς, τη μουσική και τα παιχνίδια και δημιούργησαν ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο σε μια από τις αίθουσες του Νηπιαγωγείου, με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, φορεσιές, μουσικά όργανα κ.α. του παρελθόντος, τα οποία συνέλλεξαν από τις οικογένειές τους (και κυρίως από τους παππούδες και τις γιαγιάδες).

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά όλους όσοι βοήθησαν στη συγκέντρωση του υλικού. Την ημέρα της γιορτής του Νηπιαγωγείου, στις 12 Ιουνίου 2019, τα παιδιά θα ξεναγήσουν τους γονείς στο Μουσείο και θα τους μιλήσουν για τα εκθέματα.

Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, η έκθεση θα λειτουργήσει για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου, εντός του σχολικού ωραρίου. Τα παιδιά θα αναλάβουν καθήκοντα ξεναγού και θα κεράσουν τους μαθητές πεντανόστιμα λουκουμάκια.