Σύσκεψη για το νέο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Βάρης

  • Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2019 - 12:11

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Νίκου Λειβαδάρα, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρέα Γιαλόγλου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δαυίδ Διακοδημητρίου, της επιβλέπουσας Μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας κας Ελεάννας Σαμουτζάκη και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας για το έργο κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η εξεύρεση της βέλτιστης λύσης, αναφορικά με την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του υφιστάμενου σχολείου, σε σχέση με τις προβλεπόμενες εργασίες, σύμφωνα με τη σύμβαση του έργου.

Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και τη λειτουργικότητα του σχολείου κατά τη νέα σχολική χρονιά, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί, στο μέτρο του δυνατού, η όχληση από τις εκτελούμενες εργασίες.

Διαπιστώθηκε ότι δε θα απαιτηθεί η προσωρινή μεταστέγαση των μαθητών σε άλλο κτίριο, αλλά οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στην υφιστάμενη σχολική μονάδα, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μέρος των απαιτούμενων εργασιών στο υφιστάμενο κτίριο θα πραγματοποιηθεί εντός της θερινής περιόδου χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τη νέα σχολική χρονιά, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου και την οριστική μεταστέγαση των μαθητών σε αυτό.