Το Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου αποχαιρέτισε τους μικρούς μαθητές του, που βάζουν πλώρη για το επόμενο ταξίδι τους στα πελάγη της εκπαίδευσης

«Να κάνετε υπομονή στις δοκιμασίες και θα γίνετε καλύτεροι»

  • Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2019 - 06:12

Θερμές ευχές προς τους μικρούς μαθητές, που το επόμενο διδακτικό έτος θα καθίσουν για πρώτη φορά στα θρανία του Δημοτικού Σχολείου, απηύθυνε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Άνω Σύρου, Λεγοζία Περρή κατά τη φετινή γιορτή λήξης.

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία ενός μολυβιού, η κ. Περρή χάρισε στα νήπια λίγα λόγια από καρδιάς, αδυνατώντας μάλιστα να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

«Θα θέλαμε όταν μεγαλώσεις να γίνεις ένα μολύβι. Να φροντίζεις πάντα αυτό που συμβαίνει μέσα σου. Γιατί και στο μολύβι αυτό που έχει σημασία δεν είναι το ξύλο απ’ έξω, αλλά ο γραφίτης που υπάρχει μέσα του. Να κάνεις υπομονή στις δοκιμασίες που θα συναντήσεις, έτσι θα γίνεις καλύτερος. Και το μολύβι πότε πότε σταματάει να γράφει και χρησιμοποιεί τη ξύστρα. Αυτό το κάνει να υποφέρει λίγο, αλλά στο τέλος είναι πιο μυτερό. Δεν είναι κακό να διορθώνεις τα λάθη σου, είναι δίκαιο. Και το μολύβι μας επιτρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε τη γόμα για να σβήνουμε τα λάθη μας. Το μολύβι αφήνει πάντα σημάδι. Έτσι κι εσύ στη ζωή σου με αυτά που θα κάνεις και θα πεις, θα αφήσεις σημάδια. Φρόντισε τα σημάδια σου να είναι σωστά, δυνατά. Τα σημάδια που άφησες στην καρδιά μας ήδη τα ‘χουμε βάλει στο κουτί των φυλαχτών. Θα σας θυμόμαστε πάντα».

Πριν από την έναρξη της γιορτής προβλήθηκε ένα βίντεο με τις αναμνήσεις των παιδιών από τη χρονιά που πέρασε, ενώ η κ. Περρή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε και φέτος στο σχολείο.