Με πολλά χρώματα και αρώματα οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Μάννα μας ευχήθηκαν «καλό καλοκαίρι»

Και τα παιδιά ήταν όμορφα, σα μυγδαλιάς λουλούδι

Ρόδα, μενεξέδες, παπαρούνες, χαμομήλια, τριαντάφυλλα και πολλά ακόμη λουλούδια άνθισαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής μέσα από την πολύχρωμη και ευωδιαστή γιορτή του Νηπιαγωγείου Μάννα για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Οι μικροί μαθητές μάγεψαν γονείς, παππούδες και εκλεκτούς καλεσμένους, τραγουδώντας, χορεύοντας και απαγγέλοντας αποσπάσματα ποιημάτων με θέμα τα λουλούδια. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά μας ξενάγησαν στον «Κήπο» του Κωστή Παλαμά με τα ρόδα, τους μενεξέδες και τους μπαξέδες, έσυραν το χορό κρατώντας βασιλικό και δυόσμο, παίρνοντας το ερέθισμα από το σχετικό ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη και «κοκκίνισαν» σας παπαρούνες, που μαζί με τα χαμομήλια πρωταγωνιστούν σε ποίημα του Κώστα Ουράνη.

Μια χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, Τζένη Αργυροπούλου, η οποία συγκινημένη τόνισε πως η φετινή χρονιά στο σχολείο του Μάννα, ήταν μια χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές.

«Πιστεύω ότι πετύχαμε τους στόχους μας που δεν ήταν άλλοι από την ιδιαίτερα προσεγμένη προσέγγιση των παιδιών μας και την καλύτερη προετοιμασία τους για την πορεία της ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας θερμά τόσο τη συνάδελφό της, όσο και τους γονείς για την άψογη συνεργασία τους.

Απευθυνόμενη στα παιδιά, η κ. Αργυροπούλου μίλησε για τη στιγμή εκείνη που αντιλαμβάνεται κανείς πως ό,τι και να ειπωθεί δεν είναι πια αρκετό. “Ζητάτε περισσότερα, συνδυάζετε γεγονότα, καταστάσεις, εμπειρίες, συζητήσεις των μεγάλων, ερμηνεύετε τα πράγματα με τον δικό σας μοναδικό τρόπο και έρχεται ξανά στο μυαλό μας ο στίχος «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»”.

Όπως τόνισε, τα παιδιά γνωρίζουν την αλήθεια και με αυτή την αλήθεια για τη ζωή, προσπάθησε να τα οδηγήσει σε έναν καινούριο δρόμο, γεμάτο περιπέτειες και γνώσεις.

Στην κοινή τους διαδρομή, μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν κοντά, συνεργάστηκαν, βίωσαν χαρές, αλλά και λύπες. Έδωσαν έναν αγώνα τιμής, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και κυρίως εμπιστοσύνης.

Έτσι, λοιπόν μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα που έζησαν όλη τη χρονιά, δεν θα μπορούσαν να μην αφιερώσουν την τελική γιορτή τους στα λουλούδια που έχουν καταπληκτικά χρώματα, που ευωδιάζουν και είναι όλα διαφορετικά. Άλλωστε, ο Γάλλος συγγραφέας Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στον «Μικρό Πρίγκιπα» γράφει «είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου, που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό».

Πολύτιμη η στήριξη από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο

Στο τέλος, της εκδήλωσης η κ. Αργυροπούλου απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Επίτιμο Δημότη Σύρου – Ερμούπολης κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος παραχώρησε τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την πραγματοποίηση της γιορτής, μετά από μεσολάβηση του συνεργάτη του, Σπύρου Ρουσσουνέλου, πατέρα παιδιού που φοιτά στο Νηπιαγωγείο Μάννα και υπεύθυνου του κέτερινγκ που προσέφερε το κέρασμα στους παρευρισκομένους. Σημειώνεται μάλιστα, πως με τη μεσολάβηση του κ. Ρουσσουνέλου ο κ. Μαρτίνος υποστήριξε οικονομικά και τις εργασίες επέκτασης του σχολείου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με έναν χορό από τις μαμάδες του σχολείου. Στην εκπαίδευση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα, Γιάννης Μαραγκός και στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.