Τέσσερις μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή τους, παρουσίασαν την εργασία τους «Ενυδρείο Σύρου: Ανάδειξη και εκσυγχρονισμός του με χρήση νέων τεχνολογιών»

Το ενυδρείο Σύρου αντικείμενο μελέτης

Την εργασία για τη “Μελέτη των Θαλασσίων Οργανισμών στο Ενυδρείο του Κινιού της Σύρου”, που υλοποιήθηκε στο σχολικό πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων παρουσίασε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σύρου, στο χώρο του Ενυδρίου στο Κίνι.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σύρου, στο σχολικό πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και παράλληλα συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”, παρουσίασε το Σάββατο, σε μία εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και τη στήριξη του ΔΙΕΚ Σύρου, την εργασία που πραγματοποίησαν μαθητές με την επίβλεψη και τον γενικό συντονισμό του καθηγητή τους, κ. Θανάση Ζορμπά, «Ενυδρείο Σύρου, στο Κίνι: Ανάδειξη και εκσυγχρονισμός του με χρήση νέων τεχνολογιών».

Το τεχνικό δελτίο και ο οικονομικός προγραμματισμός της δράσης έγιναν από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Χατζηιερεμία Συμεών, με την ενεργή συμπαράσταση του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, ενώ η προγραμματική και οικονομική υποστήριξη έγινε από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”, στο πλαίσιο της δράσης MIS 5011051.

Οι μαθητές που εργάστηκαν για την δράση ήταν από την Α' τάξη οι Βασίλης Αρβανίτης και Ισίδωρος Δαρζέντας και από τη Β' τάξη οι Σταύρος Μιχάλοβιτς και Γιάννης Μαριάνος.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Διευθυντής, κ. Χατζηιερεμίας, σημείωσε, πως “η εργασία ξεκίνησε πολύ απλά στην αρχή, ως μία μικρή σχολική εργασία και είχε θέμα το ενυδρείο και τα ψάρια. Ήταν μία ιδέα του κ. Ζορμπά, αλλά μετά από παρότρυνση του “ΝΟΗΣΙΣ” αναβαθμίσαμε τη δράση”. Παράλληλα επεσήμανε, ότι “μέσα από αυτή τη δραστηριότητα κάθε φορά έβγαιναν και καινούρια πράγματα, καθώς ο κ. Ζορμπάς έδειξε τρομερή διάθεση”, ευχόμενος να συνεχιστεί το έργο και του χρόνου.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος καθηγητής, κ. Ζορμπάς ανέφερε, πως η ιδέα προέκυψε μετά από επίσκεψη του ίδιου στο Ενυδρείο του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και ότι κατόπιν της εξασφάλισης χρηματοδότησης, η ομάδα προμηθεύτηκε υποβρύχια φωτογραφική κάμερα, συσκευή εγγραφής για συνεντεύξεις, προγράμματα μοντάζ για τα βίντεο που δημιουργήθηκαν κ.α. Επίσης, ο κ. Ζορμπάς ευχαρίστησε τον κ. Αχιλλέα Δημητρόπουλο του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης για τη συμβολή του στην εργασία και την καθοδήγησή του.

Τα βίντεο που επιμελήθηκε η ομάδα του Εσπερινού ΕΠΑΛ προβάλλονται τόσο εντός του χώρου του ενυδρείου της Σύρου στο Κίνι, όσο και στον Επιβατικό Σταθμό στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Η εργασία, την παρουσίαση της οποίας ανέλαβε ο κ. Ζορμπάς με τη βοήθεια των τεσσάρων μαθητών, ξεκίνησε από μία εισαγωγή, όσον αφορά τον θαλάσσιο μακρόκοσμο, ενώ εστίασε στο μικρόκοσμο του ενυδρείου της Σύρου, στα θαλάσσια είδη που φιλοξενούνται, καθώς και σε προτάσεις ανάδειξής του.