Ολοκλήρωση της στεγανοποίησης της στέγης και έναρξη των εργασιών τοποθέτησης της νέας ψυκτικής μονάδας

Εντατική η φροντίδα του Ενυδρείου Κινίου

  • Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021 - 06:13

Στη λειτουργική αναβάθμιση των πολιτιστικών χώρων που θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους κατά τη διάρκεια της προσεχούς θερινής περιόδου, εστιάζει το Τμήμα Πολιτισμού, διατηρώντας στενή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η στεγανοποίηση της στέγης του ενυδρείου, όπου διαχρονικά έχουν φιλοξενηθεί και φιλοξενούνται ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Η δαπάνη του έργου καλύφθηκε από το κονδύλι συντήρησης δημοτικών κτηρίων. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί και η στεγανοποίηση της στέγης του Βιομηχανικού Μουσείου.

Παράλληλα, εντός των επόμενων δύο μηνών θα τοποθετηθεί νέα αντλία θερμότητας στο Ενυδρείο για την ψύξη του θαλασσινού νερού που τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις του.

Σημειώνεται ότι πέρυσι πραγματοποιήθηκε ριζική συντήρηση του χώρου, ενώ φέτος υλοποιούνται εργασίες μικρότερης κλίμακας προκειμένου το Ενυδρείο να παραμένει σε καλή κατάσταση.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου, το Τμήμα Πολιτισμού επιθεωρεί τους πολιτιστικούς χώρους και καταγράφει τις ανάγκες συντήρησής τους, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα και η παραμικρή λεπτομέρεια πριν από την λειτουργία τους.