Υπόμνημα Ε.Λ.Μ.Ε Θήρας προς τους Δήμους Θήρας, Φολεγάνδρου, Ίου, Σικίνου

Αποτρεπτική η Σαντορίνη για τους εκπαιδευτικούς

  • Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2019 - 13:10

Τη δυσβάσταχτη, για τις οικονομικές δυνατότητες των εκπαιδευτικών, διαβίωση στο νησί της Σαντορίνης επισημαίνει για ακόμα μία φορά η Ε.Λ.Λ.Ε. Θήρας, σε υπόμνημα της προς τους Δήμους Θήρας, Φολεγάνδρου, Ίου, Σικίνου.

Τα κύρια ζητήματα, τα οποία καθιστούν απλησίαστη τη Σαντορίνη για τους εκπαιδευτικούς, αφορούν στο υψηλό κόστος ζωής, γεγονός αποτρεπτικό για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του νησιού.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο υπόμνημα των εκπαιδευτικών: «Όπως θα γνωρίζετε πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο νησί της Σαντορίνης και στα υπόλοιπα νησιά της περιοχής Β΄ Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης, καθιστούν όλο και περισσότερο τη διαβίωση τους δυσκολότερη.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης δημιουργούνται πλέον συνθήκες που καθιστούν το νησί της Σαντορίνης σχεδόν “απρόσιτο” και “απλησίαστο” για  εκατοντάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές που εργάζονται εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στο νησί της Σαντορίνης και στα υπόλοιπα νησιά.

Είναι σίγουρο ότι  η νέα εκπαιδευτική χρονιά (2019-2020) αναμένεται να ξεκινήσει με εκατοντάδες και πάλι εκπαιδευτικά κενά. Επομένως είναι επείγον να βρεθεί  τρόπος να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαμονή και η διαβίωση  των εκπαιδευτικών στο νησί της Σαντορίνης  προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη και ισορροπία στη λειτουργία των σχολείων την ερχόμενη σχολική χρονιά. Κατά το σχολικό έτος 2018-19 εργάστηκαν στο νησί της Σαντορίνης 128 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 79 αναπληρωτές. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι στο νησί της Σαντορίνης διορίστηκαν  το Μάιο με δικαστικές αποφάσεις 12 μόνιμοι καθηγητές και καθηγήτριες και 14 στα υπόλοιπα νησιά που αντιμετωπίζουν ήδη οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα.

Ζητούμε άμεσα και προκαταβολικά πριν τον Σεπτέμβριο την εξεύρεση λύσεων για το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών (διάθεση δωματίων, επιχορήγηση, δημιουργία γραφείου εύρεσης στέγης κτλ.). Αναμένουμε τις ενέργειές σας».

Ετικέτες: